Pomocy!!!!wodomierz kręcący się do przodu???
Moderator: Redakcja e-instalacje.pl
Pomocy!!!!wodomierz kręcący się do przodu???
Witam serdecznie wszystkich.Mój problem polega na tym, iż w nowo wybudowanym domku rozprowadziłem instalację wody zimnej (rury plastikowe zgrzewalne),po podłączeniu licznika i zaślepieniu wszystkich wyjść na baterie woda niby nigdzie nie leci a licznik sie cofa o pół obrotu do tyłu a następnie o 1.5 do przodu przez 24h na wodomierzu jest zużycie ok 15l wody. Dodam iż przecieków nigdzie nie widać (ściany mam suche a wylewek na podłogi jeszcze nie zrobiłem). Jeżeli ktoś może mi pomóc bardzo proszę.
Re: Pomocy!!!!wodomierz kręcący się do przodu???
Odpowietrz instalację, założyłeś zawór antyskażeniowy?tomiko pisze:Witam serdecznie wszystkich.Mój problem polega na tym, iż w nowo wybudowanym domku rozprowadziłem instalację wody zimnej (rury plastikowe zgrzewalne),po podłączeniu licznika i zaślepieniu wszystkich wyjść na baterie woda niby nigdzie nie leci a licznik sie cofa o pół obrotu do tyłu a następnie o 1.5 do przodu przez 24h na wodomierzu jest zużycie ok 15l wody. Dodam iż przecieków nigdzie nie widać (ściany mam suche a wylewek na podłogi jeszcze nie zrobiłem). Jeżeli ktoś może mi pomóc bardzo proszę.
może masz wyciek poza domem?
Przede wszystki odpowietrz instalację.
Zawór antyskażeniowy jest zaworem zwrotnym... więc po jego założeniu będzie można coś stwierdzić.tomiko pisze:Witam o tym zaworze antyskażeniowym pierwsze co słyszę a układ odpowietrzyłem ale być może nie do końca.Spróbuję jeszcze raz odpowietrzyć. Spuszczając większą ilość wody.
Dzięki za odpowiedź.
------------------------------------------------------