Najlepsze okna na rynku
Moderator: Redakcja e-izolacje.pl
Re: najlepsze okna na rynku
Czy może być to firma z Krakowa? Jeśli tak to polecam Ekoplast. Obecnie w Krakowie mają swoje biuro między innymi na Wrobela. Jest to lokalna firma, nie wydają tyle kasy na reklamę co inne ale dzięki temu mogą Ci zaproponować o wiele lepsze ceny na modele okien w takich samych parametrach. Wstawiali nam jakiś czas temu do domu okna energooszczędne. Dokładnie model Thermo:
http://www.ekoplast-krakow.pl/produkty/ ... ige-thermo
Okna trochę droższe od tradycyjnych ale zapewniające lepszą izolację oraz w domu jest cieplej. Posiadają elementy zabezpieczeń antywłamaniowych a firma daje na nie długą gwarancję.
http://www.ekoplast-krakow.pl/produkty/ ... ige-thermo
Okna trochę droższe od tradycyjnych ale zapewniające lepszą izolację oraz w domu jest cieplej. Posiadają elementy zabezpieczeń antywłamaniowych a firma daje na nie długą gwarancję.
-
stobejczyk
- Zainteresowany

Ja mogę Ci polecić polskiego producenta okien ze Zduńskiej Woli - Budvar. To duży producent, który ma w ofercie bardzo zaawansowane technologie. Doradcy Budvar mają swoje biura handlowe w całej Polsce. Ja korzystałam z biurem w Częstochowie przy ulicy Mirowskiej 14.
Tomek5 ja we własnym domu posiadam okna tej firmy i też jestem póki co bardzo zadowolona. Szczególnie porównując te okna do drewnianych, które mieliśmy wcześniej. Teraz budujemy dom dla naszej córki i również przymierzamy się do zakupu w tym samym miejscu. Jednak mamy wątpliwość jakie w tym przypadku okna wybrać: http://www.ekoplast-krakow.pl/produkty. Czy któryś rodzaj jest w jakiś sposób lepszy, albo lepiej się nadaje do niewielkich jednorodzinnych domków? 
JANIK OKNA Najgorsza firma z jaką kiedykolwiek miałem kontakt.Niesolidna ,z dwóch tygodni według umowy ,zrobiły się ponad dwa miesiące opóżnienia !!!!!! Do tego firma twierdziła ,że to nie z ich winy ,tylko z winy fabryki z którą współpracuje i jedyne co zaproponowali w ramach rekompensaty ,to było słowo przepraszam ,co w moim przypadku przy stracie kilkunastu tysięcy spowodowanym opóżnieniem ,jest jakby mało satysfakcjonujące .
Dzień dobry, okna nowoczesne to przede wszystkim okna aluminiowe.
Jest to coraz częściej wybierany rodzaj okien podczas budowy domu czy remontu ze względu na swoją lekkość, dużą trwałość i bardzo elegancki wygląd. Wąsie profile sprawiają, że powierzchnia szyby staję się większa a same profile mogą być malowane na dowolny kolor, od zwykłych kolorów palety RAL, matowych, czy z połyskiem po kolory naturalnego drewna i wiele innych co znacznie ułatwia dopasowanie ich do fasady domu.
Możemy uzyskać większe rozmiary okien i zastosować wszelkiego rodzaju sposoby ich otwierania. Duże przeszklenia są teraz bardzo popularne. Naszym flagowym produktem są drzwi podnoszono-przesuwne, na które w ostatnim czasie decyduję się dużo klientów.
Ponieważ wybór okien jest to inwestycja na lata, często mająca duży wpływ na wygląd całego projektu, rekomendujemy Państwu zakup takich okien.
Ponadto, tak jak ktoś tutaj wcześniej trafnie zauważył, odpowiedni montaż to połowa sukcesu naszego okna.
Jesteśmy rodzinną firmą z Krakowa założoną w 1989r. z ponad 27 letnim doświadczeniem w branży budowlanej, zajmujemy się profesjonalną produkcją oraz montażem stolarki aluminiowej.
Zawsze udzielamy długoletnich gwarancji.

Pozdrawiamy, odpowiadamy również na http://www.forumogrodowe.pl/ w sekcji ogrody zimowe.
Jest to coraz częściej wybierany rodzaj okien podczas budowy domu czy remontu ze względu na swoją lekkość, dużą trwałość i bardzo elegancki wygląd. Wąsie profile sprawiają, że powierzchnia szyby staję się większa a same profile mogą być malowane na dowolny kolor, od zwykłych kolorów palety RAL, matowych, czy z połyskiem po kolory naturalnego drewna i wiele innych co znacznie ułatwia dopasowanie ich do fasady domu.
Możemy uzyskać większe rozmiary okien i zastosować wszelkiego rodzaju sposoby ich otwierania. Duże przeszklenia są teraz bardzo popularne. Naszym flagowym produktem są drzwi podnoszono-przesuwne, na które w ostatnim czasie decyduję się dużo klientów.
Ponieważ wybór okien jest to inwestycja na lata, często mająca duży wpływ na wygląd całego projektu, rekomendujemy Państwu zakup takich okien.
Ponadto, tak jak ktoś tutaj wcześniej trafnie zauważył, odpowiedni montaż to połowa sukcesu naszego okna.
Jesteśmy rodzinną firmą z Krakowa założoną w 1989r. z ponad 27 letnim doświadczeniem w branży budowlanej, zajmujemy się profesjonalną produkcją oraz montażem stolarki aluminiowej.
Zawsze udzielamy długoletnich gwarancji.

Pozdrawiamy, odpowiadamy również na http://www.forumogrodowe.pl/ w sekcji ogrody zimowe.
My wybraliśmy okna producenta Sożal, nie wiem czy są najlepsze na rynku jednak osobiście jestem z nich bardzo zadowolony. Cena ich za taką jakość jest bardzo fajna z montażem. Mają odpowiednie zabezpieczenia, dzięki którym można czuć się bezpiecznie, niskie współczynniki przenikania, bogatą kamę kolorów ram i 5 letnią gwarancję. Przede wszystkim dlatego postanowiłem wybrać właśnie ich.
Teraz jest moda na okna aluminiowe, że niby najtrwalsze i najcieplejsze, a prawda jest taka, że nawet najlepsze aluminiowe nie pomogą, jak się ich dobrze nie zamontuje na listwach izolujących. Polecam poczytać na temat tych listew (http://www.klinar.pl) zanim ostatecznie zdecydujemy się na montowanie super ciepłych i drogich okien.
Jeśli chodzi o okna lepiej postawić na jakość bardzo dobre sa okna veka . ja osobiście w domu mam bardzo dużo okien, ponieważ lubię światło naturalne, również planuje zamontować tzw tuby świetlne.
-
Jan_Kalita
- Superużytkownik

Veka jest popularna, ale wcale nie jest najlepsza. Już wielokrotnie przewijał się temat, że są o wiele cieplejsze profile, design każdy ma inny, więc co się komu podoba, a najgorszy producent nawet dobry profil może spier****.
-
rzeszowiak37
- Początkujący

Zamontowałem świetliki na bardzo dużej hali. Jestem zadowolony, że zdecydowałem się na takie rozwiązanie. Jest jasno, ekologicznie i przyjemnie. Dodatkowo koszty za energię znacznie spadły. Mam świetliki firmy Solatube. Polecam wszystkim tą firmę, bardzo rzetelna.
Najlepsze to te najdroższe.
-
anna.sroka20
- Początkujący

wroimar1 pisze:Najlepsze to te najdroższe.
Niekoniecznie
Moim zdaniem nie zawsze najdroższe okna będą najlepsze. My z mężem po prostu poczytaliśmy opinie na temat okien i w końcu zdecydowaliśmy się na okna Wrocław . Jest to już sprawdzona przez nas firma, która ma w swojej ofercie okna drewniane, jak i PCV. My jednak zdecydowaliśmy się na te PCV.
-
marcello80
- Początkujący

Oj nie masz racji kolego... W starym domu miałem najdroższe okna i nie były zbyt dobrej jakości. Teraz (z polecenia znajomych) trafiłem na http://okna-mroz.pl/ i na szczęście jestem zadowolony, bo dobrze się trzymają a i wygląd się nie zmieniawroimar1 pisze:Najlepsze to te najdroższe.
Naprawdę duże okna np. na balkon albo werandę produkuje OknoPlus. Jeśli mam projekt na wystrój takich wnętrz to właśnie u nich robimy zamówienie na stolarkę. Dobry kontakt, duży wybór modeli, najnowsza technologia izolacji – czy to termicznej, czy to akustycznej. Mają rozwiązania antywłamaniowe co też klienci bardzo w dzisiejszych czasach doceniają, gdzie każdy chce się czuć bezpiecznie w swoich czterech ścianach.