drzwi przesuwne, szafa
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
-
AdidarMeble
- Aktywny

Re: drzwi przesuwne, szafa
Skoro w Waszym przypadku jedna szafa to zdecydowanie za mało, wówczas warto zastanowić się nad innym rozwiązaniem, czyli większa garderobą. Co o tym sądzisz? Można wybrać naprawdę ciekawy model w rozsądnej cenie w sklepach online, wystarczy jedynie poszukać.
Nie w każdym mieszkaniu można zrobić garderobę. A szafa z drzwiami przesuwnymi to całkiem optymalne rozwiązanie.
Jeśli chcemy optymalnie wykorzystać przestrzeń w garderobie drzwi przesuwne są doskonałym rozwiązaniem. Ich zastosowanie pozwala na wygospodarowanie dodatkowego miejsca, optyczne powiększenie pomieszczenia, stworzenie interesującego detalu. Jednak, poza estetycznym frontem, równie ważne jest zastosowanie doskonałych systemów jezdnych, zapewniający ich ciche i bezawaryjne użytkowanie.
www.systemyprzesuwne.com.pl
www.systemyprzesuwne.com.pl
-
lideropinii
- Superużytkownik

Generalnie nowoczesność to nie tylko sam wygląd, ale polega też na jak najlepszym wykorzystaniu przestrzen, a tu meble na wymiar, nowoczesne systemy itd. są bezcenne.
https://www.facebook.com/decoroom.eu
https://www.facebook.com/decoroom.eu
Pozdrawiamy, zespół Decoroom
Prawdziwe piękno kryje się we wnętrzu ...
Prawdziwe piękno kryje się we wnętrzu ...
Ja mam mieszane uczucia co do tych suwanych, bez przerwy tam coś włazi i się blokuje. Nicy to oszczędność miejsca i dobrze wygląda ale średnio się sprawdza nie polecam !!
Mam dwie szafy z przesuwanymi drzwiami i nigdy nic się nie zacinało. Poza tym jak np skrzypiąca suwnica może aż tak źle wpływać, że twierdzisz że szafa się nie sprawdza?MarciKu84 pisze:Ja mam mieszane uczucia co do tych suwanych, bez przerwy tam coś włazi i się blokuje. Nicy to oszczędność miejsca i dobrze wygląda ale średnio się sprawdza nie polecam !!
Szafy przesuwne to obecnie najlepsze rozwiązanie, szczególnie do małych mieszkań w blokach. Dzięki nim możemy zyskać dodatkową przestrzeń użytkową niskim kosztem.
Jak ze wszystkimi mechanizmami.MarciKu84 pisze:Ja mam mieszane uczucia co do tych suwanych, bez przerwy tam coś włazi i się blokuje.
Rolki, wózki i prowadnice wymagają raz do roku oczyszczenia.
Zawiasy również wymagają choć może rzadziej oczyszczenia i regulacji.
Zawsze należy się liczyć podczas eksploatacji z pewną konieczną prewencją a nie tak jak to często spotykam "gałka szuflady pozostaje w ręku, gdyż nie miał kto dokręcić śrubki".
może lustra? mnie się bardzo podobają takie drzwi z lustrami <3
Drzwi przesuwne to swoboda aranżacyjna. Jako wypełnienie skrzydła można zastosować szkło, lustra, witraże, grafiki, lekkie bądź pełne płyty meblowe – w zależności od tego, jaki efekt aranżacyjny chcemy osiągnąć. Szeroki wybór materiałów pozwoli dopasować drzwi do każdego wystroju, a dodatkowo różne materiały można łączyć w ramach jednego skrzydła lub mebla. Lustro na drzwiach garderoby optycznie powiększy pomieszczenie i zbuduje jego klimat, zaś ciekawą alternatywą może być również zastosowanie szklanych paneli dekoracyjnych nadających wnętrzom niepowtarzalny i indywidualny charakter.
-
agamemnon91
- Aktywny

Lustrzane drzwi - optycznie powiększą mieszkanie
Polecam system Flat Line - zainspirowany został najnowszym trendem w wystroju wnętrz, zgodnie z którym pokazywany jest elegancki front, a okucia są mniej eksponowane. Jego minimalistyczny design docenią zwłaszcza ci, dla których aluminium jest zbyt zimne i surowe. Budowa rączki i listwy dolnej optycznie zmniejsza ilość metalu wykorzystanego do okucia drzwi, subtelnie podkreślając piękno wybranego wypełnienia, a równocześnie gwarantując doskonałą funkcjonalność systemu. Dzięki Flat Line drzwi zyskają lekkości przy jednoczesnym utrzymaniu ich sztywności.
Mam takie coś u siebie w szafie narożnej. Jeśli komuś pasuje, gorąco polecam. Pokój jest jaśniejszy, dzieci mają więcej zabawy. Problem jest w utrzymaniu w czystości. Mycie takich luster o wysokości 3m zajmuje trochę czasu.agamemnon91 pisze:Lustrzane drzwi - optycznie powiększą mieszkanie
-
MichalBudowniczy
- Superużytkownik

Ja też szukam podobnej szafy.
-
agamemnon91
- Aktywny

Kup robota, przyklejasz i myje sam za Ciebie ;d;dpatent.x pisze:Mam takie coś u siebie w szafie narożnej. Jeśli komuś pasuje, gorąco polecam. Pokój jest jaśniejszy, dzieci mają więcej zabawy. Problem jest w utrzymaniu w czystości. Mycie takich luster o wysokości 3m zajmuje trochę czasu.agamemnon91 pisze:Lustrzane drzwi - optycznie powiększą mieszkanie