szablony do malowania ścian czy korzystacie ?
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
-
drewienko
szablony do malowania ścian czy korzystacie ?
znalazłem http://www.e-mieszkanie.pl/szablony.php czy korzystacie ?
-
Przemek
mi nie bardzo się to podoba jako sposób dekorowania ścian ale wiem że są osoby które ściągają je i malują ściany
może to i fajnie wygląda jak macie jakieś zdjęcia wrzucajcie do galerii www.e-mieszkanie.pl
nie takie proste
malowanie od szablonów nie jest takie proste jak się wydaje.
można wałkiem/pędzlem/gąbką, ale na krawędziach zwykle powstają zacieki, które trzeba zamalować.
można sprayami, ale często krawędzie są nieostre - powstaje na nich mała mgiełka.
zwykle więc dopracowanie krawędzi jest dość pracochłonne.
ja korzystam zwykle z szablonów ze sklepu szabloneria.pl - są wielorazowe i w sklepie jest naprawdę spory wybór.
pzdr
Tomek
można wałkiem/pędzlem/gąbką, ale na krawędziach zwykle powstają zacieki, które trzeba zamalować.
można sprayami, ale często krawędzie są nieostre - powstaje na nich mała mgiełka.
zwykle więc dopracowanie krawędzi jest dość pracochłonne.
ja korzystam zwykle z szablonów ze sklepu szabloneria.pl - są wielorazowe i w sklepie jest naprawdę spory wybór.
pzdr
Tomek
-
Godzilla108
- 1 - ostrzeżenie!
Szablony
Ja mam w domu szablony i efekt oszołamiajacy. kupiłam na szablon-studio.pl ceny maja ok, a pozatym są wielokrotnego użytku naprawde super sprawa, w małym pokoju mam naklejkę kupioną w tym sklepie i naprawdę extra.
godzilla
Szablony malarskie sa o tyle fajne, ze mozna wykorzystac je do zrobienia czegos na ksztalt sztukaterii, powielanie jednego wzoru w linii prostej plus jakies narozniki. Druga mozliwoscia jest wzor roslinny na calej powierzchnii sciany, tak jak kiedys robiono to na tapetach walkiem. Naklejki to ciekawa opcja ale gdy nakladane sa np na szyby. W takim wypadku uzyc mozna folii imitujacej piaskowane szklo, efekty potrafia byc zaskakujace.
- Sparklebreeze
- Początkujący

Czemu tylko na szyby?!!! Naklejki to świetna sprawa! Na ściany, szyby i praktycznie wszystkie gładkie powierzchnie! Szablony malarskie to już przeżytek, nie znam kogoś, kto woli babrać się farbą i do tego przez kilka godzin, żeby zrobić jakiś ciekawy wzór, który i tal nigdy nie będzie miał idealnych krawędzi. Naklejki, te z folii PCV nakleja się 5/10 minut i wszystko czyściutko szybciutko i trwale, można zmywać, a co najlepsze, jak sie nie podoba to odklejam i naklejam inną. Sam mam w domu taki wzór na ścianie, wygląda rewelacyjnie, jest matowy i super komponuje się ze ścianą. Często przeglądam sklepy internetowe z naklejkami na ścianę i szukam nowych wzorów, ostatnio fajne się pojawiły tutaj: naklejkascienna.com A jak się nie podoba żaden, to zrobią taki jak się chce:) Polecam!!! Fajna sprawa:)wojtek86 pisze:Naklejki to ciekawa opcja ale gdy nakladane sa np na szyby. W takim wypadku uzyc mozna folii imitujacej piaskowane szklo, efekty potrafia byc zaskakujace.