Izolacja tarasu. Jeszcze raz.

Właściwa hydroizolacja zabezpieczy dom przed przenikaniem wilgoci i wieloma problemami z tym związanymi. Trzeba o niej pamiętać budując dom i modernizując istniejące budynki. Odpowiedzi na pytania dotyczące wykonania hydroizolacji i potrzebnych materiałów, znajdziesz w tym dziale.

Moderator: Redakcja e-izolacje.pl

Tomko43
Superużytkownik
Superużytkownik

Re: Izolacja tarasu. Jeszcze raz.

Post autor: Tomko43 »

U nas nie ma żadnych problemów z wilgocią w przypadku taraasu, bo wczesniej zadbalismy o odpowiednią hydroizolację WB DuoFlex która dzieki iskiemu oporowi dyfuzji pozwala odparowac wilgoci z elementów wczesniej zawilgoconych. Do tego gdy ktoś myli o tarasie nad pomieszczeniami to warto zastosować dla zwiększenia bezpieczeństwa WB Mmebrane takie połączenie jest praktycznie nie do pokonania :)

tyga33
Superużytkownik
Superużytkownik

Re: Izolacja tarasu. Jeszcze raz.

Post autor: tyga33 »

Dobrą robotę wykonał u mnie na dachu natrysk z wykorzystaniem gumy. Taki materiał kładzie Termil ze strony http://termil-hydroizolacje.pl. Oni realizacje robią na terenie całej Polski, także nie ma z dojazdem problemów. Wcześniej miałem papę i papa jak to papa była mocno awaryjna. Pękała od słońca, przepuszczała wodę w paru miejscach. Guma kryje dużo dokładniej i też dobrą opcją było to, że można ją było wyłożyć na papie, także zaoszczędziłem na utylizacji starego materiału która wychodzi koszmarnie drogo.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Hydroizolacje”