Co w pralce jest najważniejsze?
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: Co w pralce jest najważniejsze?
Energooszczędność na pierwszym miejscu, funkcje takie jak odmierzanie wody do ilości prania, możliwość programowania pralki itd. Sprawdź też, co oferują nowoczesne pralki, może coś do Ciebie przemówi
Na przykład możliwość dodania prania już w trakcie działania 
-
karolina1918
- Początkujący

Ja przy wyborze pralki kierowałam się głównie tym, żeby była oszczędna. Moja stara pralka pożerała strasznie dużo prądu i wody. Teraz jestem posiadaczką pralki Zelmer ZEW 10A10PL https://www.maxelektro.pl/sklep/karta-p ... 28733.html i nie mogę narzekać. Klasa energetyczna A+++, a dodatkowo system automatyki wagowej sprawiają, że rachunki znacznie się zmniejszyły. Ma jeszcze kilka przydatnych funkcji, np. opcja start/pauza, dzięki której można dokładać pranie już po starcie pralki, albo opóźniony start, dzięki któremu mogę ustawić pranie w czasie kiedy nie ma mnie w domu, a po powrocie wywiesić. No i wiadomo, że patrzyłam również na cenę, a ta pralka w porównaniu z innymi tej klasy ma bardzo atrakcyjną cenę. Po roku używania ma się świetnie i nie wymieniłabym jej na żadną inną.
Ostatnio zmieniony 31 mar 2018, 13:33 przez karolina1918, łącznie zmieniany 1 raz.
Te "bajery" które wymieniłaś ma każda współczesna pralka a prawda jest taka, że niemiec zrobił dla nas pralkę z tego co miał na zbyciu.
-
MichalBudowniczy
- Superużytkownik

Myślę, że pobór prądu, ilość programów i żywotność.
-
TopProduct
- Zainteresowany

W przypadku pralki, tak samo jak i w przypadku każdego innego sprzętu domowego AGD najważniejszy jest pobór mocy - klasa energetyczna. Dopiero po sprawdzeniu tego należy patrzeć na inne parametry.