Skup złomu metali
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: Skup złomu metali
Spotkałem się z sytuacją,gdy firma ,która sprzedała kształtowniki,profile zamknięte i rury stalowe zgodziła się na przyjęcie zwrotu nadwyżki towaru.A więc niewiele stracił zwracający.Bo jako złom poszłoby za grosze.
-
MichalBudowniczy
- Superużytkownik

Jeśli chodzi o skup to ja najczęściej jeżdżę do metland.suwalki.pl jeśli mam coś do wyrzucenia na czym mogę dodatkowo zarobić.
-
danielozzo
- Początkujący

W Bydgoszczy jest pewne złomowisko, które ma naprawdę konkurencyjne ceny. Nie miałem z nimi jeszcze żadnego problemu, a i doradzą/pomogą kiedy trzeba.
W każdym mieście jest przynajmniej jeden taki skup, więc raczej trudno nie będzie go znaleźć. Ja jeszcze proponował bym przejrzeć oferty takowych, żeby wybrać ten, który się najbardziej opłaca.
Co do Bydgoszczy to ja złom sprzedaję w Zakładzie Obrotu Złomem. Jest to chyba najlepsze miejsce w Bydgoszczy do sprzedawania złomu. Mają szeroką ofertę i dobre ceny. Jeżeli jesteście z tych okolic to polecam wam przyjrzeć się ich ofercie.
W okolicach Bydgoszczy złom skupuje hurtownia blach i prętów aluminiowych z Zielonki, przy Lubczykowej. Cennik mają ok.
-
Adwokat201
- Początkujący

ja je sprzedaje na internecie
Trzeba iść tam gdzie mają dobre ceny i wtedy będzie się opłacać. Jeżeli mam już coś do sprzedania to zawsze staram się to ogarnąć i zaworze do www.surowce-wtorne.poznan.pl. Tu moim zdaniem jest jak najbardziej opłacalnie.
-
Daniel4321
- Aktywny

Ja metalowych elektrośmieci wolę pozbywać się najszybciej jak to tylko możliwe. Z pomocą Agro Recykling Warszawa jest to jak najbardziej możliwe! W mgnieniu oka przyjeżdzają do umówionego miejsca, by zabrać niepotrzebny, elektroniczny i metalowy towar.
A jak myślicie? Czy [url=https://skup-zlomu-w-londynie.co.uk/]skup miedzi/url] będzie na tyle uniwersalnym tematem, żeby jakoś się kręcić? Interesuje mnie coś takiego na poważnie, ale właśnie w UK. Chcemy się tam wyprowadzić i od razu otworzyć coś, język znamy bardzo dobrze. Czy w UK łatwiej prowadzi się biznes?
Ostatnio zmieniony 27 lut 2018, 11:32 przez smichalek, łącznie zmieniany 1 raz.
Też mam taki skup w okolicy - sortuję graty, pakuję do paczki i wysyłam kurierem do skupu, i dostaję przelew:) wygodna opcja, bo sama nie muszę tego pakować na auto i jechać z tym. Przy jakiś większych, wiosennych sprzątaniach to różne rzeczy się znajdą, a zawsze jakiś grosz wpadnie:)
Jeżeli chodzi o Warszawę to mogę polecić wizytę w skupzlomu-elektroniki.pl. Bardzo dobre traktowanie klientów, normalne ceny, proste i uczciwe rozliczenie, a do tego też mogą przyjechać i zabrać większą partię towaru jak potrzeba.
Jeśli ktoś chciałby oddać do skupu złom bardziej nietypowy, to specjalizuje się w tym zlomskup.eu. Bez problemu można sprzedać złom węglika spiekanego oraz stali szybkotnących, a także złom innych metali, w tym metali szlachetnych oraz metali kolorowych. Co ważne - analizę składu takie złomu i wycenę można przeprowadzić na miejscu u klienta, nie trzeba więc jeździć z próbkami do skupu.
Ja mam trochę inne pytanie, odnośnie skupu metali, a mianowicie czy możecie mi polecić jakiś skup złota? Mam trochę starej biżuterii, której od dawno nie noszę, a w moim mieście jest jedynie lombard oferujący bardzo kiepski kurs. Używaliście może http://skup.zlota.pl/ ?
Trochę złomu oraz elektrośmieci oddawałem do skupzlomu-elektroniki.pl i mam bardzo dobre opinie o nich. 0 problemów z oddaniem i rozliczeniem. Odebrali ode mnie wszystko własnym transportem, co było sporym ułatwieniem bo nie musiałem marnować czasu na podwózkę. 100% poleca.m