Jak zamontowac wszystko od początku
Moderator: Redakcja e-instalacje.pl
Jak zamontowac wszystko od początku
Chciałbym założyc wodę od podstaw.Nie wiem jakiego kalibru mają byc rurki i jak rozmieszczone.Nie wiem jak doprowadzic je do głownego tego od wody wode mam wciągniętą tylko do domu.Prosto z przyłącza. I chce rozstawic rurki w kuchni letniej a jak bedzie dopiero centralne to dopiero bedzie woda.Ja chce juz wytynkowac wyszpachlowac itp w tejk kuchni.Z góry dziękuje za pomoc
Damianos
Damianos
Jesli sie na tym zna to czemu nie. Najlepiej zobaczyc poprzednie jego prace i opinie klientow. Nie wiem co miesci sie w pojeciu "itp" ale panele czy proste ukladanie kafelek nie jest takie trudne jesli ktos to juz robil to wie o co biega.
Co do systemu Hep2O: hep2o.co.uk/ Wiem ze jest jeszcze jedna firma posiadajaca podobny system z ta roznica ze do wyjmmowania rury wystarczy specjalny kluczyk ale jak sie zniszczy wewnetrzny nozyk przytrzymujacy rure to klapa. W hep2o masz mozliwosc rozkrecic ksztaltke i wymienic "osprzet". Ciekawostka system kształtek hep2o zacisnie sie tez na rurze miedzianej trzeba tylko uwazac by ostre krawedzie nie uszkodzily oringu w kształtce.
Co do systemu Hep2O: hep2o.co.uk/ Wiem ze jest jeszcze jedna firma posiadajaca podobny system z ta roznica ze do wyjmmowania rury wystarczy specjalny kluczyk ale jak sie zniszczy wewnetrzny nozyk przytrzymujacy rure to klapa. W hep2o masz mozliwosc rozkrecic ksztaltke i wymienic "osprzet". Ciekawostka system kształtek hep2o zacisnie sie tez na rurze miedzianej trzeba tylko uwazac by ostre krawedzie nie uszkodzily oringu w kształtce.
Jest tez niesamowicie szybki to pewne ale czy wiemy coś o trwałości połączeń i oringów jeszcze nie widziałem dobrego angielskiego produktu nawet jeśli produkuje go wawin.adamis pisze:Rozejrzyj się za systemem Hepworth.Idealny dla amatorów,z tym,że nie za tani.Za to miłosiernie wybacza błędy,bo można je dziesiątki razy poprawiać.
:)
Hehe moze wam sie wszystkim wydawac ze jestem niewiadomo jaki ale co ja wiem to wiem.Ale kurcze nadal nie wiem jak zrobic wode od podstaw. Zacznnijmy od począdku.Chodzi mi jaką rure trzepa prowadzic od baterii i gdzie dalej jakie ilosci rur itp itd
-
silentscorpe
- Początkujący