Panele na podczerwień
Moderator: Redakcja e-instalacje.pl
Re: Panele na podczerwień
Co by nie powiedzieć, to ogrzewanie na podczerwień robi się coraz bardziej opłacalne. Naprawdę jest bardzo skuteczne, a jego zasada działania daje mu wiele mocnych atutów w rywalizacji z CO. Dlatego ja coraz chętniej polecam każdemu panele na podczerwień
A co sądzicie o takich panelach na podczerwień. Mają szansę sprawdzić się w mieszkaniu 80 m^2?? Czy będą jednak za słabe, aby efektywnie ogrzać mieszkanie.
Ja polecam również panele hiszpańskiej firmy jestem bardzo zadowolona z zakupu
www.hotzone.com.pl i ceny są dość przystępne
www.hotzone.com.pl i ceny są dość przystępne
Witam.
Mógłby mi ktoś polecić jakąś dobrą a tanią firmę która sprzedaje panele grzewcze ?? Dostaliśmy w spadku do po babci i chcemy całą instalację zmieniać i teraz chyba chciałbym się skusić na panele, bo słyszałem same dobre opinie o nich, plus mam dzieci i przy piecu i grzejnikach mamy strasznie suche powietrze w domu a podobno przy panelach tak nie ma. Słyszałem o dobrej firmie tu u nas na Śląsku Nanoheizungen czy jakoś tak, ktoś się może wypowie na ten temat ???
Mógłby mi ktoś polecić jakąś dobrą a tanią firmę która sprzedaje panele grzewcze ?? Dostaliśmy w spadku do po babci i chcemy całą instalację zmieniać i teraz chyba chciałbym się skusić na panele, bo słyszałem same dobre opinie o nich, plus mam dzieci i przy piecu i grzejnikach mamy strasznie suche powietrze w domu a podobno przy panelach tak nie ma. Słyszałem o dobrej firmie tu u nas na Śląsku Nanoheizungen czy jakoś tak, ktoś się może wypowie na ten temat ???
-
Tomasz_Brzeczkowski
- Superużytkownik

Panele IR , folie to lata 90-te. Dziś technologia pozwala zrobić tańsze i bardziej komfortowe instalacje: wentylacja z odzyskiem ciepła, inwerter.Kamilos83 pisze:Witam.
rekuperacja od 1989r
Ja jednak wolałbym jednak Panele na podczerwień , bo dużo dobrego o tym słyszałem, chciałam sie tylko dowiedzieć czegoś o tej firmie Nanoheizungen , bo podobno robią też na panelach obrazy lub można dać zdjęcie jakieś i mam zamiast panela , fajną "antyramę" na ścianie . Czekam na jakieś wypowiedzi odnośnie tej firmy .Tomasz_Brzeczkowski pisze:Panele IR , folie to lata 90-te. Dziś technologia pozwala zrobić tańsze i bardziej komfortowe instalacje: wentylacja z odzyskiem ciepła, inwerter.Kamilos83 pisze:Witam.
-
Tomasz_Brzeczkowski
- Superużytkownik

Nie napisałem, bo słyszałem a użytkowałem i sprzedawałem folie i grzejniki "podczerwone".
rekuperacja od 1989r
Ja z kolei mogę polecić ofertę http://www.ogrzewaniepodczerwone.pl sklep z ugruntowaną pozycją na rynku. Oferują także wszystkie wyliczenia jaka moc będzie niezbędna do zamontowania odpowiedniej instalacji.
W jaki sposób panel grzeje podczerwienią i dlaczego nie poleca się montażu ściennego?marek334 pisze:Ja z kolei mogę polecić ofertę http://www.ogrzewaniepodczerwone.pl sklep z ugruntowaną pozycją na rynku. Oferują także wszystkie wyliczenia jaka moc będzie niezbędna do zamontowania odpowiedniej instalacji.
-
Tomasz_Brzeczkowski
- Superużytkownik

[/quote]
W jaki sposób panel grzeje podczerwienią[/quote] Ugruntowaną pozycją na rynku!
W jaki sposób panel grzeje podczerwienią[/quote] Ugruntowaną pozycją na rynku!
Panele na ścianie, a folie na suficie.i dlaczego nie poleca się montażu ściennego?
rekuperacja od 1989r
A klimatyzację od Jęczydopy w magazynieTomasz_Brzeczkowski pisze:Panele na ścianie, a folie na suficie.
Tomasz_Brzeczkowski pisze:Przyczyną smogu w Polsce jest wentylacja grawitacyjna
Dla mnie super sprawa, takie panele nie tylko stanowią źródło ciepła i to ekologiczne i ekonomiczne ale i mogą być nie lada ozdoba. Polecam zobaczyć w Oxyly, u nich zakupowaliśmy panele do domu
@awwa zamiast reklamować wrzuć może zdjęcie jak taki panel wygląda u ciebie na ścianie i napisz jaka temperatura utrzymuje się w domu przy ogrzewaniu takimi panelami i czy jak stoisz w miejscu gdzie nie widzisz panela nie masz wrażenia że jest chłodniej?