Drewniany dom całoroczny
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: Drewniany dom całoroczny
W przyszłości chciałbym mieć takiej domek drewniany ale to bardziej na jakieś wakacyjne wypady niż na takie całoroczne mieszkanie . Wydaje mi się że taki całoroczny dom drewniany nie spełniałby wszystkich wymagań odnośnie ciepła itd poza tym aby wybudować taki domek trzeba liczyć się z dość dużymi wydatkami a mnie na ten moment na nie nie stać . Natomiast jeśli chodzi o same wakacje i wypady do tego domku w lecie to jestem jak najbardziej za i mam nadzieję że kiedyś uda mi się taki domek wybudować
Domy drewniane budowane przez Cada Casa są tanie i spełniają wymagania domu pasywnego.
To może wyglądać dobrze.
Pomyśl też o zamontowaniu systemu do pozyskiwania deszczówki. Na zachodzie temat bardzo popularny, u nas dopiero wkracza.
-
EwelinaJagoda
- Początkujący

Mogą państwo także poczytać na temat domów z bali. W chociażby Kanadzie taka technologia jest wykorzystywana na co dzień, a u nas niestety nadal stoi na uboczu.
To świetny pomysł. Ja tak wybrałam i nie żałuję decyzji. Wszystkim polecam
Też skorzystałem z pomocy firmy która stawia takie domki. Zawsze marzyliśmy z żoną aby mieć taki własny, drewniany, klimatyczny domek. U mnie była to firma Domtop. Pod względem innych firm byli bardzo konkurencyjni cenowo, a sam domek - ekstra.
-
nieZadlużony
- Aktywny

Drewniany dom całoroczny to naprawdę świetna sprawa
Też zdecydowałem się właśnie na taki dom dla swojej rodziny. Kupiłem go u https://konstrukcjadrewniana.pl/uslugi/domy-caloroczne/ i była to genialna decyzja. Wybrałem wariant "pod klucz", dzięki czemu po budowie mogliśmy się wprowadzać. Postawiono na naszej działce przepiękny, solidny drewniany dom, który jest spełnieniem naszych marzeń.
-
MichalBudowniczy
- Superużytkownik

Zazdroszczę takich możliwości. Ja planuję w maju rozpocząć budowę niewielkiego domku letniskowego. Jak dotąd zamówiłem drewno konstrukcyjne od firmy tartakjejkowice.pl i wyrównałem ziemię.
Ja polecam współpracę z firmą Rajska Osada. Oferują budowę budynków mieszkalnych wielorodzinnych w okolicy Góry Kalwarii. Skorzystałem z ich oferty i nie żałuję. Wywiązali się z umowy w 100%.
Ja polecam Eko-House. Świetny kontakt, fajne projekty i przede wszystkim świetna jakość.
-
OknaWarszawa
- Początkujący

Cześć, znaleźliśmy na forum taką firmę nardos house która buduje domy z drewna, czy ktoś z Was zna i może coś powiedzieć, albo polecić jakiegoś fachowca ze śląska do budowy domu drewnianego. Zależy mi aby zacząć we wrześniu, mam też wybrany projekt domu - kupiony od architekta. Pozdrawiam