Filtr HEPA na smog.
Moderator: Redakcja e-instalacje.pl
-
Tomasz_Brzeczkowski
- Superużytkownik

Filtr HEPA na smog.
Jest nareszcie filtr doskonały filtr na PM 10 i PM 2.5 do wentylacji domowych i mieszkaniowych.
Do tej pory, głównym problemem były opory przepływy stawiane przez takie filtry, oraz ich cena.
Dzięki genialnym rozwiązaniom, thessli green, filtr nie stawia żadnych oporów i filtruje cząstki PM2.5 przez dwa lata w dużym mieście.
Nareszcie można się (przynajmniej w domu odizolować od szkodników mających sporo kasy i trujących paleniem ekogroszku.
Do tej pory, głównym problemem były opory przepływy stawiane przez takie filtry, oraz ich cena.
Dzięki genialnym rozwiązaniom, thessli green, filtr nie stawia żadnych oporów i filtruje cząstki PM2.5 przez dwa lata w dużym mieście.
Nareszcie można się (przynajmniej w domu odizolować od szkodników mających sporo kasy i trujących paleniem ekogroszku.
rekuperacja od 1989r
Re: Filtr HEPA na smog.
Znowu pijesz? Czy jeszcze nie skończyłeś?
Nie rozumiem jak filtr może nie stawiać oporów...?Tomasz_Brzeczkowski pisze: Dzięki genialnym rozwiązaniom, thessli green, filtr nie stawia żadnych oporów i filtruje cząstki PM2.5 przez dwa lata w dużym mieście.
Nie stawia oporów jedynie gdy jest fabrycznie nowy?
czy do częściowego zatkania pyłkami?
-
Tomasz_Brzeczkowski
- Superużytkownik

Na tym polega genialność i prostota rozwiązania. Filtr HEPA i G5 Mają każdy z nich zbyt duże opory. Siedzą ludzie i myślą.-_- greg pisze:Nie rozumiem jak filtr może nie stawiać oporów...?Tomasz_Brzeczkowski pisze: Dzięki genialnym rozwiązaniom, thessli green, filtr nie stawia żadnych oporów i filtruje cząstki PM2.5 przez dwa lata w dużym mieście.
Nie stawia oporów jedynie gdy jest fabrycznie nowy?
czy do częściowego zatkania pyłkami?
rekuperacja od 1989r
I tak powstały firanki.. Boshe nie wierzę w to co ja tu czytam. Skąd tacy ludzie się biorą?
Po tylu latach ciągłego chlania zwarcie w instalacji i wywaliło korki. Ale takich ludzi trzeba też szanować.fefluk pisze:I tak powstały firanki.. Boshe nie wierzę w to co ja tu czytam. Skąd tacy ludzie się biorą?
Sam też często rzucam picie szczególnie po weekendach jak trzeba zmierzyć się z poniedziałkiem. Jęczybooda wpadł w pętlę kaca klinem aż głowa przestanie boleć, a gdyby główka pobolała to może by go ze szkoły nie eksmitowali?
Tomasz_Brzeczkowski pisze:Przyczyną smogu w Polsce jest wentylacja grawitacyjna
Mam większy szacunek do fefluków pod biedronką żebrzących o 2 ziko na żubra niż do niego. Tam się rozgrywają prawdziwe życiowe tragedie a nie majaczenie alkoholowe.
Jak wygląda od strony technicznej owa genialna prostota rozwiązania?Tomasz_Brzeczkowski pisze: Na tym polega genialność i prostota rozwiązania. Filtr HEPA i G5 Mają każdy z nich zbyt duże opory. Siedzą ludzie i myślą.
Tak czy inaczej każdy filtr z upływem czasu stopniowo zapycha się, więc zaczyna stawiać opór.
To jest technologia taka jak moje panele led.. 
-
Tomasz_Brzeczkowski
- Superużytkownik

Zapraszam, pokażę. A dzięki kilku prostym rozwiązaniom zapychanie nie wpływa na przepływ, a sam filtr HEPA w Krakowie jest skuteczny 2 lata.-_- greg pisze:Jak wygląda od strony technicznej owa genialna prostota rozwiązania?Tomasz_Brzeczkowski pisze: Na tym polega genialność i prostota rozwiązania. Filtr HEPA i G5 Mają każdy z nich zbyt duże opory. Siedzą ludzie i myślą.
Tak czy inaczej każdy filtr z upływem czasu stopniowo zapycha się, więc zaczyna stawiać opór.
Zapraszam !!!
rekuperacja od 1989r
Dziękuję za zaproszenie i prosił bym o udostępnienie informacji, tutaj chyba jest wygodnie.Tomasz_Brzeczkowski pisze:Zapraszam, pokażę. A dzięki kilku prostym rozwiązaniom zapychanie nie wpływa na przepływ, a sam filtr HEPA w Krakowie jest skuteczny 2 lata.-_- greg pisze:Jak wygląda od strony technicznej owa genialna prostota rozwiązania?Tomasz_Brzeczkowski pisze: Na tym polega genialność i prostota rozwiązania. Filtr HEPA i G5 Mają każdy z nich zbyt duże opory. Siedzą ludzie i myślą.
Zapraszam !!!
Zanim będę mógł skorzystać z zaproszenia wolałbym coś wiedzieć, by nie być zaskoczonym.
-
Tomasz_Brzeczkowski
- Superużytkownik

Nie ma zgody pomysłodawcy i producenta. Rozwiązanie jest zbyt proste.
rekuperacja od 1989r
A jeśli bym kupił?Tomasz_Brzeczkowski pisze:Nie ma zgody pomysłodawcy i producenta. Rozwiązanie jest zbyt proste.
Czy można to kupić, ten filtr?
Prawdę powiedziawszy przypomina mi to pewien majstersztyk.
Mianowicie produkcja kosztownych ale jednocześnie cudownych kabli audio dla wymagających audiofilów.
Technologia jest zastrzeżona przez producenta i wszystko jest tak tajne że nawet recenzenci owych kabli nie podpisują się pod ich testami.
To jedynie skojarzenie pewnego mechanizmu i mam nadzieję że się mylę, przytaczając to bardzo wstępne przemyślenie.
-
Tomasz_Brzeczkowski
- Superużytkownik

Mam nadzieję, że niedługo będziemy go instalować.
Poza tym, chodzi nie o patent, bo za prosty pomysł, a uruchomieni pierwszemu produkcji.
Kiedyś wszystkie buty sportowe nazywano adidasami... powszechne było : kupiłem adidasy nika czy...
Poza tym, chodzi nie o patent, bo za prosty pomysł, a uruchomieni pierwszemu produkcji.
Kiedyś wszystkie buty sportowe nazywano adidasami... powszechne było : kupiłem adidasy nika czy...
rekuperacja od 1989r
Proszę dać znać gdy ta wiedza przestanie być tajna.