Podgrzewacz wody "Siemens"

Instalacja wodna w mieszkaniu czy w domu to bardzo istotna kwestia. Jeżeli masz problem ze swoją instalacją wodną, nie wiesz jak ją rozplanować, jak zainstalować hydrofor, czy wykonać podłączenia, tutaj znajdziesz odpowiedzi na swoje pytania.

Moderator: Redakcja e-instalacje.pl

krzysiekk31
Początkujący
Początkujący

Podgrzewacz wody "Siemens"

Post autor: krzysiekk31 »

Na wstępie chciałbym się przywitać, bowiem dopiero co tu trafiłem. Mój problem jest dość nietypowy, czytałem różne tematy z tym związane i żaden z nich chyba nie tyczył sie ów sytuacji. Posiadam podgrzewacz wody Siemens (nie wiem co to za model ( wygląda zupełnie jak ten) Obrazek

problem jest następujący, podgrzewacz sprawuje się wyśmienicie jeśli chodzi o wodę puszczana w łazience na dwóch trybach eco/max, zas w kuchni leci lodowata, juz na samym początku jak się tutaj wprowadziłem był z tym jakiś problem, czasem się załączał, czasem nie- teraz w ogóle (jedyny sposób by obejść ten problem to najpierw odkręcenie wody w łazience, potem w kuchni- wtedy trzyma.. choć zdarza mu się zająknąć. Stawiałem na kamień może w baterii w zlewozmywaku, ale to chyba nie to. Problemu z ciśnieniem nie ma, mało tego zawór główny jest odkręcony do połowy, i to w zupełności wystarcza. Co może być nie tak? Dziękuję za ew. porady i jeżeli da się to samemu naprawić to chętnie sie tego podejmę, tylko łopatologicznie wytłumaczcie czego szukać bowiem ekspertem nie jestem ;) Pozdrawiam serdecznie

edit: DH 21400 numer znamionowy był pod spodem

Dobrałem się do tego, i tak wizualnie mogę opisać co się dzieje (choć niektórzy pewnie doskonale znają zasadę ów podgrzewacza

Po odkręceniu wody w łazience dwie blaszki przy pomarańczowej klapce podnoszą się (słychać trzy "zatrzaski" tak jakby, po odkręceniu wody w kuchni nie podnosi się żaden, zaś jeśli połączymy łazienke z kuchnią po czym w tej pierwszej wode zakręcę, jednak z tych blaszek (nr 1) jest lekko uniesiona, druga całkowicie w pozycji zerowej zaś z kostek słychać brzęczenie, jakby spięcie, czy coś w ten deseń ;)

Obrazek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Instalacje wodne”