Biala podloga w salonie
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
-
andrzejparko
- Zainteresowany

Re: Biala podloga w salonie
Siostra teraz sobie położyła podłogę Dąb Salem. Ma ją kilka dni. Na żywo nie widziałem, ale z przesłanych fotek widzę, że prezentuje się idealnie. Muszę przyznać, że takie podłogi robią na mnie wrażenie po prostu.
Im jaśniejsza podłoga, tym bardziej mi się podoba w salonie. Tylko musi być na błysk.
-
e-Rzecznik Śnieżka
- Superużytkownik

- Kontakt:
Naturalnym, łagodnym elementem wnoszącym do wnętrza ciepłą atmosferę jest drewno. Wymiana krzeseł I stołu jest bardzo dobrym pomysłem ale lepiej by były one z naturalnego drewna (nie okleina!). Limonkowe mogą być poduszki na krzesłach, bieżnik, podkładki na stole itp. Fajnie wyglądają beżowe zasłony. To właśnie Takie elementy tworzą klimat we wnętrzu. Warto wprowadzić naturalne dodatki (elementy wiklinowe, korkowe, drewniane) oraz zadbać o ciepłe, rozproszone oświetlenie we wnętrzu.
Pozdrawiam serdecznie,
E-rzecznik FFiL Śnieżka
Pozdrawiam serdecznie,
E-rzecznik FFiL Śnieżka
-
MichalBudowniczy
- Superużytkownik

Jeśli masz psa i dzieci taka podłoga może szybko przestać być biała 
Polecam przejrzeć realizację zrobione przez tą firmę: http://podlogi-expona.pl/blog/2017/06/2 ... ealizacje/ mają naprawdę świetne projekty, sam bym się zastanawiał nad wyborem ich , szkoda ze tak późno odkryłem tą firmę.
-
agamemnon91
- Aktywny

Jasna podłoga, jasne ściany, jasne meble- dodatki w ciepłych kolorach np pomarańcz, czerwień, bordo, poduchy, ramki, zasłony, jakiś obraz.
-
Askorpdomy
- Zainteresowany

Dobry pomysł, biała podłoga to klasyczne, neutralne rozwiązanie. Ważne żeby dobrze dobrać farbę i odcień bieli żeby nie było jak w szpitalu oraz aby nie wpaść w zbyt dużą monotonie kolorystyczną.
Widzę, że lubisz żywe, cytrusowe kolory
Zerknij na tę tablicę, może akurat znajdziesz jakiś fajny pomysł https://cz.pinterest.com/technistone/le ... nshine-in/
Ja jakoś nie przepadam za takimi rozwiązaniami. Są moim zdaniem za bardzo szpitalne. Jednak wolę bardziej klasyczne kolory na podłodze.