Jaki kolor mebli do salonu?

Projekty wnętrz. Szukasz inspiracji jak zaaranżować mieszkania, domy? Tutaj znajdziesz uzyskasz odpowiedzi na nurtujące Cię pytania, pomysły na wystrój każdego pomieszczenia oraz architektów z całej Polski.
marcel.skolano
Początkujący
Początkujący

Re: Jaki kolor mebli do salonu?

Post autor: marcel.skolano »

fajne meble są w aaaameble .pl - kupiłam ostatnio w promocji, dają radę - są ładne i dobrej jakości. Tylko mają dosyć zawężoną ofertę - białe, czarne i chyba ze dwa modele mebli w kolorze drewna. Ale polecam, jak ktoś szuka nowoczesnych, minimalistycznych

TomaSZu
Aktywny
Aktywny
Kontakt:

Post autor: TomaSZu »

białe sa najpopularniejsze ostatnio, taka moda zobacz

http://www.forte.com.pl/meble/kolekcje/avinion.html

Obrazek

rannata
Zaawansowany
Zaawansowany

Post autor: rannata »

Białe są bardzo modne. W każdym stylu.

tyga33
Superużytkownik
Superużytkownik

Post autor: tyga33 »

Aranżacje w salonie i kuchni mamy w całości zrobione na wymiar przez firmę [...] – http://kuchniesolarz.pl. Polecam taką obsługę, człowiek nie musi się o nic martwić, o dopasowanie, ewentualne docinanie i sztukowanie mebli. Wszystko jest dokładnie pod wymiar, nie zostają żadne puste przestrzenie w domu, wszystko ma swoje z góry przeznaczone i przemyślane miejsce.

majeczkaa
Aktywny
Aktywny

Post autor: majeczkaa »

ja tez lubie jasne meble, a ostatnio spodobał mi się kolor musztardowy i taki właśnie chcę mieć fotel z pufą :)

barvell
Początkujący
Początkujący

Post autor: barvell »

Postaw na białe meble - ryzykownie, ale z klasą :)

Awatar użytkownika
Gramin
Aktywny
Aktywny
Kontakt:

Post autor: Gramin »

Mnie też białe meble podobają się wyjątkowo. Myślę właśnie nad zakupem takowych do pokoju. Muszę tylko wybrać coś konkretnego. :)
Silver Service - usługi sprzątające

iza72
Aktywny
Aktywny

Post autor: iza72 »

A dlaczego ryzykownie? ja mam biała meblościankę w połysku z domizdrowie.pl i absolutnie nie narzekam na nią. Pięknie wygląda, czyści się bez problemów, bo wystarczy tylko ściereczka. Raz na jakiś czas używam dobrego preparatu aby zlikwidować ewentualne paluszki moich dzieci. Wybraliśmy opcje z podświetlanymi półkami i powiem, że daje świetny efekt, zwłaszcza wieczorem. Myślę jeszcze o zakupie u nich białego stolika kawowego i nareszcie pozbyła bym się tej trochę podstarzałej ławy.
iza72

Ekspert Porta
Początkujący
Początkujący

Post autor: Ekspert Porta »

Witam, zgadzam się z opinią, że białe meble wcale nie muszą być traktowane jako ryzykowne posunięcie - wręcz przeciwnie - biel idealnie współgra niemalże z każdym stylem. Nie ma więc obaw, że przy wymianie dodatków, całość nie będzie już ze sobą współgrała. Białe meble optycznie powiększają pomieszczenie i je oświetlają. Mogą również stanowić świetne połączenie z ciemnymi kolorami ścian, które coraz częściej pojawiają się w stylizacjach domów. Ciekawe propozycje aranżacji wnętrz znajdują się na blogu - zapraszam

Awatar użytkownika
Andrew76
Aktywny
Aktywny
Kontakt:

Post autor: Andrew76 »

Mi też najbardziej podobają się meble jasne, jakoś wprowadzają do pomieszczenia więcej harmonii i spokoju. Z fajnych krzeseł do salonu to mogę polecić te https://4krzesla.pl/sklep/fotel-drewniany-do-salonu-smooth. Fajnie wyglądają, trochę designerskie, ale i wygodne.

e-Rzecznik Śnieżka
Superużytkownik
Superużytkownik
Kontakt:

Post autor: e-Rzecznik Śnieżka »

Białe meble oraz w odcieniach naturalnego drewna to rozwiązania najbardziej uniwersalne, a tym samym aktualne przez wiele lat. Ładny wygląd mebli gwarantuje ich właściwa prezentacja, a więc tło. Kolor, deseń, faktura ściany ma bardzo istotne znaczenie dla tego, jak dany mebel postrzegamy, dlatego już na etapie ich zakupu warto pomyśleć o ostatecznym wyglądzie wnętrza. Białe meble pasują do wszystkiego, dlatego będą się prezentowały równie dobrze na ścianach bardzo kolorowych, stonowanych, a także na samej bieli. Kolor tła dla mebli drewnianych dobieramy na zasadzie kontrastu (co podkreśli urodę drewna) lub harmonii (stworzy z nimi zgodną przestrzeń).

Pozdrawiam serdecznie,
E-rzecznik FFiL Śnieżka

aga01
Aktywny
Aktywny

Post autor: aga01 »

Bardzo mi się podobają takie białe meble. Planujemy akurat remont naszego pokoju i bardzo nam sie spodobał te narożnik http://meblehot.pl/narozniki-nowoczesne ... ram-2.html Faktycznie ładnie by wyglądał na tle szarej ściany. Zapewne się na niego zdecydujemy, musimy jeszcze rozejrzeć się za komodami, albo jakąś ładną i ciekawie wyglądającą meblościanką.
agadys

Awatar użytkownika
Dżasmina
Superużytkownik
Superużytkownik

Post autor: Dżasmina »

ja lubię meble sosnowe ewentualnie z nieco ciemniejszego drewna.

marek33
Zaawansowany
Zaawansowany

Post autor: marek33 »

Lubię kupować przez stronę http://mebel-partner.pl. Mają zdecydowanie meble inne niż wszyscy. W dużej mierze są to rzeczy designerskie w niebanalny sposób zaprojektowane, ale też nie ma przerostu formy nad treścią. Jak zamawiałem u nich biurko i fotel do gabinetu to sprawują się do dziś dnia bezawaryjnie, wszystko solidnie wykonane z wysokogatunkowych tworzyw.

AdidarMeble
Aktywny
Aktywny

Post autor: AdidarMeble »

W zasadzie to zależy od kolorystyki ścian i podłogi, warto dobrać meble tak aby stworzyć we wnętrzu optymalny kontrast,a drugą kwestią jest jakość wykonania samych mebli, odradzam te typowo marketowe ze sklejki.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Aranżacje wnętrz”