Laptop biznesowy, jaki?
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Laptop biznesowy, jaki?
Mi komputer służy do pracy, mam stacjonarny ale szczerze dość mocno mnie ogranicza bo coraz częściej muszę pracować w terenie. I myślę o zakupie laptopa. Słyszałam, że te z serii biznesowej są wydajne i długo trzyma bateria. Ktoś może ma? Myślę o modelu Lenovo ThinkPad X ktoś może z niego korzysta?
-
Zalachenko299
- Początkujący

Re: Laptop biznesowy, jaki?
Komputer do pracy musi być przede wszystkim szybki i niezawodny.
Może lenovo? Mają całą linię biznesową
-
Krzysztof Nowak
- Początkujący

Lenovo Thinkpady to biznesowa linia ten który podałeś jest drogi https://www.x-kom.pl/p/353303-notebook- ... x-fhd.html tutaj masz o wiele tańszy
-
SzymankiewiczK
- Zainteresowany

Ten MacBook - https://www.morele.net/wiadomosc/apple- ... czne/4244/ powinien w biurze spisać się swietnie. Zresztą sami to widzicie po parametrach i wynikach w testach.
-
Conceptronic
- Początkujący

Kompletnie nie widzę sensu aby przepłacać za laptopy Apple, polecam skupić się na firmie Dell gdzie znajdziesz modele biznesowe, np: Latitude, nie są awaryjne, bardzo dobrze wykonane.
MacBook Pro - droższe ale na moje oko nie będziesz żałował, lub coś od Dell'a.
-
MichalBudowniczy
- Superużytkownik

Dużo osób poleca do pracy produkty apple. Jeśli chcesz jednak coś tańszego to możesz wybrać lenovo. Mają bardzo solidne produkty. Jeśli ma nie służyć do gier to wybierz coś z zintegrowaną kartą i dobrym procesorem. Wielkość to już kwestia gustu.
- rude_dude234
- Zainteresowany

- Kontakt:
Biznesowy to znaczy ten, na którym się pracuje, więc powinien być jednak porządny technicznie i na pewno nie najtańszy.
-
Askorpdomy
- Zainteresowany

Doradzam standardowy laptop np. Lenovo, odradzam Maca gdyż według mnie jest mocno przereklamowany a same ewentualne naprawy w nim wychodzą bardzo drogo.
Przejrzyj ofertę https://www.laptopypoznan.pl/ mają solidne laptopy poleasingowe na pewno znajdziesz cos ciekawego.
Myślę, że najlepiej by było skonsultować to z kimś kto wykonuje usługi IT w Poznaniu. Taka osoba na pewno ma doświadczenie z różnymi laptopami i wie co jest dobre. Ja osobiście celowałbym w Lenovo Thinkpad.
-
alicjarogalik
- Początkujący

Komputery i laptopy Della są nie zawodne, polecam AR
Ja swój używam już 2,5 roku i nie narzekam, wsparcie techniczne szybkie i niezawodne.
Raz miałam laptopa w serwisie Della, na drugi dzień przyjechał kurier spakował laptop, a ja naprawiony miałam już po 2 dniach - Touchpad nie działał, chyba trafiłam na taki egzemplarz, że potrzebował wsparcia. Nikt ze znajomych nie miał takiego problemu. Teraz działa od dwóch lat i nie ma żadnych problemów z nim.
Ja swój używam już 2,5 roku i nie narzekam, wsparcie techniczne szybkie i niezawodne.
Raz miałam laptopa w serwisie Della, na drugi dzień przyjechał kurier spakował laptop, a ja naprawiony miałam już po 2 dniach - Touchpad nie działał, chyba trafiłam na taki egzemplarz, że potrzebował wsparcia. Nikt ze znajomych nie miał takiego problemu. Teraz działa od dwóch lat i nie ma żadnych problemów z nim.
Dell to słaba marka, jeśli chcesz zrobić wrażanie na klientach to polecam jednak laptopy z Apple