Rolety rzymskie jako alternatywa dla firan?
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
-
MichalBudowniczy
- Superużytkownik

Re: Rolety rzymskie jako alternatywa dla firan?
Ja od siebie mogę polecić też rolety dzień-noc.
Też mi się wydaje, że takie rolety to dobry pomysł. Sama bym z chęcią na nie postawiła.
-
monikabert90
- Aktywny

Myślę, że jak najbardziej rolety rzymskie mogą być dobrą alternatywą dla firan. Wyglądają moim zdaniem bardziej nowocześnie, no i są wygodniejsze - nie trzeba ich prać, krochmalić itp 
A myślicie że roleta rzymska będzie dobra do kuchni gdzie jest przecież dużo gotowania, tłuszczu itp.?
Moim zdaniem jak najbardziej tak, będzie odpowiednia o ile zadbasz o jej regularne czyszczenie specjalnymi preparatami. Zresztą to samo jest w przypadku żaluzji czy zwykłych rolet.
Bezinwazyjnie ci zamontują większość dekoracji okiennych w krakowskim Fen. Korzystałem kilka razy, bo zajmuję się projektowaniem wnętrz i ich ekipę montażową zdarzało mi się polecać już kilku klientom.
W Krakowie najlepsze stawki na dekoracje okienne ma marka Najtańsze we Wszechświecie. Wiem, bo działam na rynku aranżacji wnętrz i już wiele razy wracałam do tej firmy. Wszystko jest też do przetestowania na żywo, a to moim zdaniem duże ułatwienie z perspektywy klienta.
Bardzo polecam takie rozwiązanie. Mam rolety rzymskie w domu na parterze.
-
DesignForma
- Początkujący

Moim zdaniem to bardzo dobra alternatywa, ładnie się prezentuje ale co najważniejsze jest przy tym bardzo funkcjonalna taka roleta rzymska moge polecić każdemu.
od siebie polecam żaluzje drewniane - http://horusgroup.eu/systemy-wewnetrzne ... drewniane/
Jest wiele firm na rynku, które oferują rolety rzymskie. Są one bardzo praktyczne i świetnie się sprawdzają. Tutaj https://www.markizy-poznan.pl jest ciekawa oferta w tym zakresie, z którą można się zapoznać.
-
Zdzisiek1231
- Zainteresowany

My z żoną postawiliśmy na zasłony rzymskie bardziej nam się podobały.
Rolety to super sprawa. Są bardzo praktyczne i znacznie lepiej się sprawdzają aniżeli firany. Fajną propozycję ma Roletex.
Nigdy nie byłem zwolennikiem firan, taka ozdoba okien jest zupełnie nie w moim guście. Za dużo praktyczniejsze i ładniejsze uważam rolety rzymskie. Swoje zakupiłem w http://domfiran.com. Jestem z nich zadowolony, bo są naprawdę dobrej jakości, a cenowo też wyszły korzystnie 
-
AnmarMeble
- Początkujący

Właśnie pisałem o tym w innym wątku i moim zdaniem rolety rzymskie to naprawdę fajna, ciekawa propozycja i alternatywa dla firanek, aczkolwiek można połączyć ze sobą taki styl.