Pozwolenie na budowę - strony postępowania

Jak nie zginąć w gąszczu przepisów i co zrobić, by podejmowane przez nas prace były wykonane zgodnie z przepisami? Niedopełnienie przepisów prawa budowlanego może mieć bardzo poważne konsekwencje. Jeśli zastanawiasz się na jakie prace potrzebne jest pozwolenia na budowę, jak je uzyskać, jakie wymagania formalne trzeba spełnić ? tu znajdziesz pomoc.

Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl

lukasz921
Początkujący
Początkujący

Pozwolenie na budowę - strony postępowania

Post autor: lukasz921 »

Witam,Staram sie o pozwolenie na budowę domu jednorodzinnego i wstepnie mam informacje że takie pozwolenie otrzymam ale wiem też że jedna z osob bedzie sie odwoływać. Ale w związku z tym mam pytanie: Jeżeli inwestycja będzie na działce A i dojazd do niej odbywa się na podstawie wpisanej służebności przez działki B,C,D (różni właściciele) to czy właściciele działki C i D są stronami postępowania ? Starostwo powiadomiło ich o postępowaniu wiec uznali że są stroną ale czy tak jest na pewno ?
Obrazek

Awatar użytkownika
LedPolska
Zaawansowany
Zaawansowany

Re: Pozwolenie na budowę - strony postępowania

Post autor: LedPolska »

Tak jest na pewno skoro poinformowali sąsiadów. Jeśli inwestycja nie wykraczałaby poza obszar twojej działki nikt nie dostałby powiadomienia.

lukasz921
Początkujący
Początkujący

Re: Pozwolenie na budowę - strony postępowania

Post autor: lukasz921 »

Tak ale w żaden sposób nie graniczę z tą nieruchomością ? Jedynie mam przez nią dojazd, ktory w chwili obecnej i tak mogę realizowac.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Prawo budowlane”