Szukam informacji jako laik. Po przekopaniu forum i przeczytaniu opisów "znawców" tematu nie wiele wywnioskowałem
Moze opisze o co mi chodzi a mili ludzie dadzą jakieś podpowiedzi
mieszkanie 2 poziomowe. Ogrzewanie kotłem gazowym + kominek.
Problem jest tego typu, ze do kotła podłączony jest zwykły sterownik. W pomieszczeniu gdzie jest sterownik znajduje się również kominek. Po rozpaleniu w kominku, temperatura w pomieszczeniu gdzie znajduje się sterownik wzrasta i kocioł nie grzeje w cale. Pokojach dzieci po zamknięciu drzwi na noc przez to temperatura drastycznie spada.
Chciałbym to zmienić. Znalazłem w internecie opcje sterownika Honeywell EVOHOME gdzie regulacja i termostat jest na każdym zaworze. Co idealnie by się sprawdziło w moim przypadku ponewaz kocioł gazowy grzał by tam gdzie ciepło z kominka po rozpaleniu by nie docierało. Głównym elementem grzewczym jest właśnie kocioł gazowy a kominek jako rekreacja. Na chwile obecna nie można z niego korzystać bo dzieci cierpią
Mieszkanie nie jest moje wiec system który powiedzmy za 2 lata będę mógł porostu zabrac ze soba to jest duzy plus. Czy na rynku znajdę coś podobnie ciekawego jak ten Honeywell EVOHOME czy jest to jedyna opcja tego typu? Wszelkie opinie i sugestie mile widziane.
Z góry dziękuje za pomoc.
P.S. czy do tego systemu Honeywell można dołączyć dodatkowo sterowanie klimatyzacja?