Wyczystka w kuchni
Moderator: Redakcja e-dach.pl
-
Pawelwisnie
- Początkujący

Wyczystka w kuchni
Witam z mojego projektu wychodzi ze wyczystka od kominki musi wychodzić w kuchni. Jako że nigdy niemialem kominka w domu to chciałbym się dowiedzieć czy obsługa wyczystki ( wybieranie sadzy itp.) wiąże się z dużym balaganem czy odbywa się to bezproblemowo.? Jak to u Was wygląda ? Pozdrawiam
- Kominy JAWAR
- Ekspert budowlany

Re: Wyczystka w kuchni
Witam serdecznie,
Obsługa wyczystki nie powinna stanowić większego problemu o ile będzie Pan czyścił przewód spalinowy i wyczystkę systematycznie (minimum 4 razy w sezonie).
Ważna jest też jakość paliwa i jeśli jest to kominek na drewno to należy pamiętać aby drewno było odpowiednio wyselekcjonowane i wysuszone.
Spalanie mokrym drewnem może spowodować duże problemy.
Pozdrawiam
JAWAR Systemy Kominowe Sp. o.o.
Obsługa wyczystki nie powinna stanowić większego problemu o ile będzie Pan czyścił przewód spalinowy i wyczystkę systematycznie (minimum 4 razy w sezonie).
Ważna jest też jakość paliwa i jeśli jest to kominek na drewno to należy pamiętać aby drewno było odpowiednio wyselekcjonowane i wysuszone.
Spalanie mokrym drewnem może spowodować duże problemy.
Pozdrawiam
JAWAR Systemy Kominowe Sp. o.o.
Ja nie jestem ekspertem w tej sprawie systemów wentylacyjnych i dróg oddechowych. Jest to najlepiej skontaktować się z ekspertami Rozmawiałem z firmą Prodmax. Pomogli mi wybrać okap do kuchni i wybrać najlepszą kofiguratsiyu, i uważają, że mogą pomóc. 
Wyczystka w kuchni - tak średnio jak dla mnie. Co prawda jeżeli będziesz ją systematycznie czyścił to nie powinni być problemu. Jednakże kuchnia to miejsce gdzie przetrzymujesz produkty spożywcze, przygotowujesz potrawy więc jakoś ta wyczystka nie pasuje mi jak nic. Zapytaj może specjalistów czy na pewno nie da się jej zrobić gdzie indziej?
Wszystko zależy w jakim miejscu będzie dokładnie umiejscowiona wyczystka. Może wezwij kominiarza i niech Ci podpowie czy nie można jej jakoś przesunąć?
Kominy Systemy Kominowe Nasady Kominowe Frezowanie Kominów