Jak oszczędzić na ogrzewaniu?
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
W długie i zimne wieczory trudno przecenić komfort przebywania we właściwie ogrzanym pomieszczeniu. Jak oszczędzić na ogrzewaniu? >>
Redakcja
Ja to bym naprawdę chętnie wolał zapłacić za ogrzewanie byle tylko je już włączyli, a nie, że dogrzewam się w tej chwili farelką, co mnie kosztuje 2x tyle. Centrum Warszawy, a ziąb jak na Syberii jakiejś. Tak jakby administracja nie mogła się dogadać z dostawcą, żeby włączyć pogodynkę, żeby się ogrzewanie samo włączało w zimne dni.
Re: Jak oszczędzić na ogrzewaniu?
no temat calkiem do dzialu dekoracyjnego-pogratulowac
-
1001narzedzi
- Zaawansowany

Mamy taki klimat w którym niestety ale w większości przypadków nie da się oszczędzić na ogrzewaniu i musza iść duże nakłady aby było ciepło. Sezon grzewczy juz sie rozpocząl,zobaczymy jak to wyjdzie w tym roku.
-
KamilTorun
- Początkujący

ja mam ogrzewanie na gaz i pietro na prad. nie uwierzycie ile pieniedzy kosztowalo ogrzanie w domu w zimie... odkad zmienilismy dostawce energii elektrycznej i gazu na firme axpo to rachunki spadly nawet o kilkanascie % w zimie. po samej zmianie dystrybutora! polecam zaczac od tego, bo bardzo prawdopodobne ze macie stare umowy ktore sa bardzo niekorzystne - tak bylo u mnie
Trzeba inwestować w nowoczesne system grzewcze, wtedy oszczędności są naprawdę duże, pompy ciepła, ogrzewanie na podczerwień, to jest przyszłość - http://eko-atelier.pl/oferta/