Śmierdząca woda ze studni

Instalacja wodna w mieszkaniu czy w domu to bardzo istotna kwestia. Jeżeli masz problem ze swoją instalacją wodną, nie wiesz jak ją rozplanować, jak zainstalować hydrofor, czy wykonać podłączenia, tutaj znajdziesz odpowiedzi na swoje pytania.

Moderator: Redakcja e-instalacje.pl

Tomaszek0128
Początkujący
Początkujący

Śmierdząca woda ze studni

Post autor: Tomaszek0128 »

Mam taki problem;w studni głębinowej spaliła mi się pompa,i spalenizna z pompy przedostała się najprawdopodobniej do wody.Do lustra wody jest 30m.a wody jest 7m.Zamontowałem nową pompe ale woda teraz smierdzi spalenizną,a ciepła jeszcze gorzej.Co zrobić aby pozbyć się tego zapachu.[/code]

mezik0
Zaawansowany
Zaawansowany

Post autor: mezik0 »

Witam możesz,wrzucić pastylki chloraminy lub samego chloru ale warunek że wodę po24godzinach trzeba wypompować do dna samego co może być problemem?ale tylko w taki sposób można ją oczyścić może koledzy coś powiedzą więcej pozdrawiam.

ewapach
Zainteresowany
Zainteresowany

czy można się dołaczyć do tematu?

Post autor: ewapach »

Woda z mojej studni smierdzi bagnem ma żółty odcień i pozostawia czerwony osad. Taką wodę ma wiele osób w tej okoliczy-nie wszycsy. Jak najskuteczniej poprawić jej akość? Czy można stwierdzić bez dodatkowych zabiegów sprawdzających, ze studnia zoatała zle wykopana?

ODPOWIEDZ

Wróć do „Instalacje wodne”