Ogrodzenie kute czy z drewna?
Re: Ogrodzenie kute czy z drewna?
Stal nierdzewna świetnie nadaje się na ogrodzenia i dlatego często się ją wykorzystuje.W necie jest mnóstwo właśnie takich propozycji.Tylko wybór trudny.
Wszystko tak na dobrą sprawa jest kwestią gustu oraz budżetu, ogrodzenie ze stali nierdzewnej faktycznie przetrwa przez lata i będzie bardzo solidne w przeciwieństwie do drewnianego, które trzeba co kilka lat odświeżać i impregnować.
Ogrodzenie drewniane wymaga pielęgnacji, trzeba go systematycznie odświeżać
Zamówiłem w Betto ogrodzenia panelowe. Sam montowałem, bo ze mnie typ majsterkowicza. Dostarczono do mnie fajne ogrodzenie. Bardzo przyjemnie się montowało. Polecam właśnie tego rodzaju lekkie ogrodzenia. Fajnie się komponują z otoczeniem, są estetyczne. No i niebagatelny fakt – szybko się je montuje.
Drewniane ogrodzenie nigdy w praktyce nie dorówna wysokiej jakości ogrodzenia stalowego i musimy o tym pamiętać. Jeżeli masz wybór to polecam postawić na stal, nie zawiedziesz się.
-
Kacper Biały
- Zaawansowany

Jak najbardziej można połączyć drewno np. z kamieniem. Nie widzę tu żadnego problemu. Wystarczy pomysł i dobry wykonawca. Aha – tylko drewno w przeciwieństwie do kamienia musi być dobrze zabezpieczone, np. Vidaronem, jakimś impregnatem. Wtedy to ma po prostu sens.
-
ZelazoStaropolskie
- Początkujący

Można łączyć ze sobą wiele elementów, natomiast pozostaje kwestia zarówno estetyki wykonania jak i jakości i wytrzymałości bo przecież właśnie takimi cechami powinno charakteryzować się ogrodzenie. Polecam stal nierdzewną i ogrodzenie kute.
-
Krzysztof Krysiński
- Aktywny

- Kontakt:
Dokładnie. Przy wyborze ogrodzenia powinniśmy się kierować nie tylko estetyką, ale jakością i trwałością produktu w równym stopniu. Dlatego najlepiej wybrać produkt od sprawdzonego producenta. Mamy wtedy pewność, że panele zostały pokryte odpowiednimi powłokami antykorozyjnymi i dodatkowo dysponują gwarancją. Więcej o zabezpieczeniach antykorozyjnych możesz przeczytać tutaj http://www.ogradzamy.pl/inspiracje/powl ... zenia,311/.ZelazoStaropolskie pisze:Można łączyć ze sobą wiele elementów, natomiast pozostaje kwestia zarówno estetyki wykonania jak i jakości i wytrzymałości bo przecież właśnie takimi cechami powinno charakteryzować się ogrodzenie. Polecam stal nierdzewną i ogrodzenie kute.
Krzysztof Krysiński
Do drewnianych przekonany nie jestem wcale, natomiast kute są już o wiele lepsze. Pooglądaj sobie producentów tutaj http://wawruk.pl/oferta/ogrodzenia/ i ich ogrodzenia, wybór ogromny i są modele które moim zdaniem są warte uwagi.
Zdecydowanie lepszy będzie wybór ogrodzenia kutego:
ogrodzenie takie jest o wiele bardziej wytrzymale
lepiej sie prezentuje
jest bardzo duży wybor wzorów ( ogrodzenie takie możńa dopasować do nowoczesnego jak i tradycyjnego ogrodu)
nie trzeba go tak często impregnować i odnawiać jak ogrodzenia z drewna
ogrodzenie takie jest o wiele bardziej wytrzymale
lepiej sie prezentuje
jest bardzo duży wybor wzorów ( ogrodzenie takie możńa dopasować do nowoczesnego jak i tradycyjnego ogrodu)
nie trzeba go tak często impregnować i odnawiać jak ogrodzenia z drewna
Powyżej jest w zasadzie wszystko dokładnie opisane odnośnie zalet ogrodzenia kutego, nic dodać nic ująć. Akurat tak się składa, że zajmujemy się tym na co dzień i chętnie pomożemy, doradzimy podczas wyboru 
-
marcin_ulidowski
- Początkujący

Moim zdaniem ogrodzenie kute będzie dużo bardziej wytrzymałe. Drewno niestety nie będzie tak trwałe, nawet gdy nie wiadomo jak je zakonserwujesz. Dodatkowo do ogrodzeń metalowych masz większy wybór w elementach ozdobnych. Możesz skomponować według własnych upodobań.
To chyba największa zaleta ogrodzenia kutego, czyi wysoka i ponadczasowa trwałość, wytrzymałości jakość, nie ma drugiego materiału który mógł mu mu dorównać. Drewno ma swój urok, ale nie jako ogrodzenie.
Jestem szefem firmy magazynującej różne rzeczy. Wymieniałem ostatnio ogrodzenie wokół magazynów. Wybrałem do tego tą firmę: http://www.ogradzamy.pl/ . Jestem zadowolony i polecam.
-
Metaloteka
- Początkujący

Akurat jeżeli chodzi o ogrodzenie to możemy pomóc i doradzić w kwestii jego wyboru, ponieważ zajmujemy się tym na co dzień. Stal moim zdaniem sprawdzi się tutaj zdecydowanie najlepiej.