Alarm czy jest sens ??
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
-
AkacjowaPanna
- Zainteresowany

Re: Alarm czy jest sens ??
Moim zdaniem ma sens, zawsze jest to jakieś dodatkowe zabezpieczenie
Mam zamontowany alarm z monitoringiem i wg mnie jest sens. Wole mieć zabezpieczenie i spać spokojniej. Jedyna kwestia to dobre zamontowanie wszystkiego, ale to zleciłem firmie. http://www.nietopiel.pl - oferują m.in. systemy alarmowe, działają chyba tylko na terenie Poznania, ale profesjonalni więc polecam 
Alarm zawsze warto założyć. To z pewnością inwestycja, która szybko się zwróci. Chociażby w postaci większego poczucia bezpieczeństwa
Ja korzystam z alarmów firmy Rettpol i odkąd mam je założone czuję się o wiele spokojniejszy
Osobiście proponowałbym założyć solidne zamki w drzwiach. Sam alarm z doświadczenia wiem, że można obejść. Dobry ślusarz do założenia zamków antywłamaniowych i po sprawie.
-
panbudowniczy
- Aktywny

- Kontakt:
Zdecydowanie ma sens, choć powiem że czasem mnie wkurza jak przypadkowo włącze, ale napewno byle laika odstraszy.
-
natalia_pawlowska
- Początkujący

Też radziłabym założenie dobrego zamka. Ślusarz na pewno ci coś wybierze w rozsądnej cenie. Jeżeli jesteś z Warszawy, to może oni ci pomogą http://www.moje-pogotowie-zamkowe.pl/
natalia_pawlowska
Każdy zamek można sforsować, a informacja o alarmie z pewnością odstraszy jakiś amatorów czy przypadkowych złodziei. Profesjonalni złodzieje i tak się nie wystraszą, ale na nich czy będzie lepszy zamek czy alarm i tak nie ma sposobu zapewniającego 100% bezpieczeństwa.
-
KamilaMeble
- Zaawansowany

- Kontakt:
Moim zdaniem alarm jak najbardziej ma sens, zapewnia on bezpieczeństwo i komfort psychiczny, a to przecież bardzo ważna kwestia. Na dobrym systemie alarmowym czy monitoringu nie warto oszczędzać.
meble z dostawą do domu.
Nawet najprostsze zabezpieczenie ma sens i nie ma co więcej dyskutować.
Sam jeszcze nie mam alarmu, ale poważnie zastanawiam się nad zainstalowaniem. Moim zdaniem w domu to konieczność.
Dla mnie sens jest o ile gdzieś w pobliżu masz sąsiada który zaareaguje bo jak będzie gdzieś wyło w polu to co z tego, że będzie wyć? No i musi być zamontowany tak, żeby go nie wyłączyli bez większego problemu. W Krakowie jakby ktoś szukał to Full Serwis - http://antenykamerygsm.pl/ miałem styczność mogę polecić no dobrze jest też poradzic się takiej firmy co najlepiej kupić.
Zawsze to jakieś zabezpieczenie
Uważam że lepiej mieć alarm niż go nie mieć.. Wprawdzie nigdy mi się nie przydał, ale śpię spokojniej ze świadomością że jest włączony 
Jakkolwiek by alarm był potrzebny bądź nie na pewno daje jakieś poczucie większego bezpieczeństwa więc choćby dla lepszego samopoczucia może warto go zainstalować?
-
JacekRabinek
- Początkujący

Polecam każdemu alarm! dzięki temu urządzeniu złodzieje nie okradli mojego domu!
Warto inwestować
Warto inwestować
z jednej strony to dobre rozwiązanie, szczególnie jesli często gdzieś wyjeżdżamy, jednak z doświadczenia wiem, że zazwyczaj włącza się on wtedy kiedy za wolno sie wpisze kod