Materac lateksowy
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
-
perfekcyjna
- Początkujący

Re: Materac lateksowy
Zdecydowanie bardziej od materacy lateksowych wolę materace z pianka termoelastyczną. Bardzo podoba mi się jej działanie ponieważ dosłownie przykleja się do kształtu ciała. Miałam materace Sembella i takich teraz też będę szukać bo po 10 latach nic złego im się nie stało poza normalnymi śladami użytkowania 
Wypróbuj w takim razie polecane przeze mnie materace termoelastyczne Oxam bo naprawdę odczujesz to w jakości snu,komforcie i wygodzie,uważam że warto.
Selsey.pl
Zakupiłam materac lateksowy i jestem zachwycona! Jeśli też rozważacie ten zakup to zajrzyjcie na tą stronę i przeczytajcie artykuł: http://www.materaceblog.pl/rodzaje-mate ... alety.html
wk9101
Dość długo myślałem, czy kupić materac lateksowy czy kieszeniowy. W sumie obydwa są spoko. Nie mogłem się zdecydować więc wziąłem 2w1
tz. tak przynajmniej ja sobie to nazywam
Kupiłem materac kieszeniowy, ale obustronnie obłożony pianką lateksową z marki Sleep O'clock w ich sklepie: https://www.sleepoclock.pl/ i jest to świetne rozwiązanie. Sprężyny kieszeniowe są solidne, a pianka lateksowa sprawia, że materac jest elastyczny. Dobre wyjście dla niezdecydowanych 
Popieram kupowanie właśnie w Natura Zone. Raz może wydasz trochę więcej kasy za to komfort spania o niebo lepszy niż w przypadku materaca za 150 złotych z przeceny.
Lateks jest dość sztywny, pianka wydaje się być wygodniejsza. Ja od niedawna śpię na hybrydzie sembelli pianka i sprężyny. Na razie jestem zadowolona, materac jest sprężysty, dobrze dopasowany, zobaczymy jak będzie dalej.
-
Kacper Biały
- Zaawansowany

Plusem też jest to, że to polski producent materacydrezq pisze:Popieram kupowanie właśnie w Natura Zone. Raz może wydasz trochę więcej kasy za to komfort spania o niebo lepszy niż w przypadku materaca za 150 złotych z przeceny.
Każdy ma indywidualne wyczucie twardości materaca, dlatego materac przed zakupem należy sprawdzić - testując go stacjonarnie. Wychodząc na przeciw oczekiwaniom i mając na uwadze komfort użytkownikówmaterace PlantPur można testować w swoim domu przez 101 nocy, żeby samemu przekonać się czy dany typ materaca nam odpowiada. Po więcej informacji o ekologicznych materacach zapraszamy na stronę; plantpur.pl
Właśnie skąd dokładnie pochodzą te materace jeśli można wiedzieć?
Miło nam, że zainteresował się Pan/Pani naszymi materacami. Roślinny materace z pianki termoelastycznej produkujemy w Polsce i jesteśmy z tego dumni. Ciężko pracujemy nad powstaniem każdego materaca od momentu projektowania, aż po zapakowanie i wysyłkę do klienta. Bierzemy pełną odpowiedzialność za użyte towary, ponieważ cały złożony proces produkcji i dystrybucji spoczywa w naszych rękach. Zapraszamy na naszą stronę i do bezpośredniego kontaktu, chętnie odpowiemy na wszystkie pytania.
Materace lateksowe są świetne. Sam, dużo dobrych opinii słyszałem o tych z domieszką kokosa. Znalazłem je między innymi w ofercie sklepu internetowego http://materacyk.pl/. Czy myślicie, że są warte uwagi?
-
Janusz5656
- Początkujący

A oprócz internetu to gdzie mogę takie zobaczyć na żywo?
-
jedreknowak
- Początkujący

o lateksowym slyszalem rożne opinie, ale w końcu zdecydowałem się kupić i muszę przyznać, że bardzo dobrze się na nich śpi
Nasze materace roślinne możesz sprawdzić na żywo w kilku miejscach w Polsce. Wszystkie informacje znajdują się na naszej stronie. Jeśli jednak zdecydujesz się na zakup przez internet, materac możesz testować aż 101 nocy w swoim domu i po tym czasie oddać, jeśli nie spełni Twoich oczekiwać.
-
sier-kasia
- Początkujący

dla mnie odpowiednim materacem jest materac Air Select Plus z Dormeo. Jest bardzo wygodny, średniomiękki i łatwo się go utrzymuje w czystości, bo ma zdejmowany pokrowiec. polecam!