Budowa altanki

Koszt budowy domu lub remontu to często najważniejsza kwestia, decydująca o rozpoczęciu prac, wyborze technologii lub wykonawcy. W tym dziale uzyskasz odpowiedzi na pytania dotyczące realnych kosztów budowy, rady jak zaoszczędzić i jak budować z określonym budżetem.

Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl

mazi88
Aktywny
Aktywny
Kontakt:

Budowa altanki

Post autor: mazi88 »

Witam

Mam takie pytanie. Zostałem szczęśliwym posiadaczem działki na której chce postawić altankę. Znalazłem ładny domek z drzewa o wymiarach 6x5 metrów. Chciałbym zapytać ile kosztowałby taki domek ale murowany?? Bo z drzewa już wiem ile. Może ktoś mi pomóc oszacować ile może kosztować taki domek?

Mareczek21
Aktywny
Aktywny

Re: Budowa altanki

Post autor: Mareczek21 »

Murowane mi się nie podobają... Jak kupisz stare deski to koszt będzie zdecydowanie mniejszy.

LeszekMaz
Aktywny
Aktywny

Post autor: LeszekMaz »

Taka murowana altana jest fajna.Po pierwsze cieplejsza i można przenocować w razie,gdy zasiedzimy się na działce a poza tym wygląda efektowniej.Widziałem na ogródkach taką ,bardzo podobał mi się dach z blachodachówki.

karolina_61866
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: karolina_61866 »

tutaj http://www.geisser.pl/altanki-ogrodowe/ proponują wybór altanek o różnorodnej konstrukcji, zbudowanych na planie kwadratu, prostokąta lub innych wielokątów foremnych. Wymiary altan, kształt, kolorystyka, a także inne detale architektoniczne są dobierane indywidualnie do potrzeb klienta. Każdorazowo projekt jest szczegółowo omawiany, aż do osiągnięcia optymalnego rezultatu.

LeszekMaz
Aktywny
Aktywny

- istotnie duży wybór.Szkoda,że to wszystko jest z drewna,które wymaga częstej konserwacji.Ładne,ale jak dla mnie niepraktyczne.Mam mało czasu i na działce chciałbym raczej odpoczywać.

House-technology
Początkujący
Początkujący

Post autor: House-technology »

Akurat nie do końca się zgodzę bo drewna nie impregnujesz co chwilę, robisz to raz za dobrze na 5 lat odpowiednim preparatem i masz spokój, więc moim zdaniem nie ma żadnego problemu, ataki drewniany domek w ogrodzie pięknie się prezentuje.

LeszekMaz
Aktywny
Aktywny

Niedawno znalazłem w necie ofertę altany z paneli metalowych o wyglądzie desek,Ładnie to wygląda,ale mam wątpliwości co będzie w lecie.Może jednak murowana byłaby dobrym rozwiązaniem.

Askorpdomy
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: Askorpdomy »

Jeżeli chodzi o budowę altanki, to moim zdaniem zdecydowanie najlepiej będą się prezentować te drewniane, raz ze pięknie wyglądają w każdym ogrodzie, a dwa są wytrzymałe przez lata.

Rszmicio
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: Rszmicio »

Zgadzam się, naturalne drewno plus jego odpowiednia impregnacja to chyba najlepsza opcja aby mieć piękną dekorację w ogrodzie i zarazem praktyczne miejsce do spotkań ze znajomymi, więc czemu nie. Kosz wykonania całości nie jest drogi, na podłoże obowiązkowo kostka brukowa.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Ile kosztuje budowa domu, remont domu”