Budowa altanki
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Budowa altanki
Witam
Mam takie pytanie. Zostałem szczęśliwym posiadaczem działki na której chce postawić altankę. Znalazłem ładny domek z drzewa o wymiarach 6x5 metrów. Chciałbym zapytać ile kosztowałby taki domek ale murowany?? Bo z drzewa już wiem ile. Może ktoś mi pomóc oszacować ile może kosztować taki domek?
Mam takie pytanie. Zostałem szczęśliwym posiadaczem działki na której chce postawić altankę. Znalazłem ładny domek z drzewa o wymiarach 6x5 metrów. Chciałbym zapytać ile kosztowałby taki domek ale murowany?? Bo z drzewa już wiem ile. Może ktoś mi pomóc oszacować ile może kosztować taki domek?
-
Mareczek21
- Aktywny

Re: Budowa altanki
Murowane mi się nie podobają... Jak kupisz stare deski to koszt będzie zdecydowanie mniejszy.
Taka murowana altana jest fajna.Po pierwsze cieplejsza i można przenocować w razie,gdy zasiedzimy się na działce a poza tym wygląda efektowniej.Widziałem na ogródkach taką ,bardzo podobał mi się dach z blachodachówki.
-
karolina_61866
- Zainteresowany

tutaj http://www.geisser.pl/altanki-ogrodowe/ proponują wybór altanek o różnorodnej konstrukcji, zbudowanych na planie kwadratu, prostokąta lub innych wielokątów foremnych. Wymiary altan, kształt, kolorystyka, a także inne detale architektoniczne są dobierane indywidualnie do potrzeb klienta. Każdorazowo projekt jest szczegółowo omawiany, aż do osiągnięcia optymalnego rezultatu.
- istotnie duży wybór.Szkoda,że to wszystko jest z drewna,które wymaga częstej konserwacji.Ładne,ale jak dla mnie niepraktyczne.Mam mało czasu i na działce chciałbym raczej odpoczywać.
-
House-technology
- Początkujący

Akurat nie do końca się zgodzę bo drewna nie impregnujesz co chwilę, robisz to raz za dobrze na 5 lat odpowiednim preparatem i masz spokój, więc moim zdaniem nie ma żadnego problemu, ataki drewniany domek w ogrodzie pięknie się prezentuje.
Niedawno znalazłem w necie ofertę altany z paneli metalowych o wyglądzie desek,Ładnie to wygląda,ale mam wątpliwości co będzie w lecie.Może jednak murowana byłaby dobrym rozwiązaniem.
-
Askorpdomy
- Zainteresowany

Jeżeli chodzi o budowę altanki, to moim zdaniem zdecydowanie najlepiej będą się prezentować te drewniane, raz ze pięknie wyglądają w każdym ogrodzie, a dwa są wytrzymałe przez lata.
Zgadzam się, naturalne drewno plus jego odpowiednia impregnacja to chyba najlepsza opcja aby mieć piękną dekorację w ogrodzie i zarazem praktyczne miejsce do spotkań ze znajomymi, więc czemu nie. Kosz wykonania całości nie jest drogi, na podłoże obowiązkowo kostka brukowa.