farba śnieżka
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: farba śnieżka
Moim zdaniem niezłe farby ale musisz wypróbować i zobaczysz czy spełni twoje oczekiwania.
Też warto pamiętać o tym, że trzeba się stosować do tego, co zaleca producent. Jak zaleca nie rozcieńczać to należy nie rozcięczać! Czasem zamiast dobrze wymieszać farbę to dolewamy wody, a potem efektu nie ma.pokoe pisze:Może wcześniej malowałeś tzw farbowaną wodą?wredniak_na_budowie pisze:Malowaliśmy Śnieżką z serii Barwy Natury całe mieszkanie i jesteśmy zadowoleni. Trzeba było pomalować dwa razy, żeby był zadowalający nas efekt, ale farbę rozcieńczaliśmy deczko, bo na nasze oko była ona trochę zbyt gęsta. W przyszłym roku w domu też zamierzamy pomalować Śnieżką. Zresztą odkąd pamiętam, u mnie zawsze używano tej farby i chyba dlatego tak utkwiła mi ona w pamięci i teraz sama po nią sięgam. Ale cenę ma bardzo przystępną i uważam, że także dobrą jakość.
Co do hipoalergiczności produktu nie wiem, jak to z tym jest.Farba musi być w miarę gęsta, wtedy masz gwarancję, że jest wydajna, nie chlapie i dobrze będzie kryć. Ja np. nigdy nie gruntowałem ścian przed pomalowaniem i Śnieżka właściwie poradziła sobie ze starym kolorem już od pierwszej warstwy.
always the sun
-
e-Rzecznik Śnieżka
- Superużytkownik

- Kontakt:
Gotowych farb nie należy rozcieńczać, ale ściśle trzymać się zaleceń producenta. Dwukrotne malowanie jest wskazane przy zmianie koloru, jeśli kolor zostaje zachowany lub zbliżony to jedna warstwa farby wystarczy by dokładnie pokryć powierzchnię. Rozrzedzenie farby wodą sprawia, że zmienia ona wszystkie swoje parametry m. in: gorzej się aplikuje (chlapie przy malowaniu) , dłużej wysycha i słabiej kryje.
Pozdrawiam serdecznie,
E-rzecznik FFiL Śnieżka
Pozdrawiam serdecznie,
E-rzecznik FFiL Śnieżka