Jakie kwiaty do salonu???
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: jakie kwiaty do salonu???
U mnie się storczyki nie sprawdziły. W ogóle - mało które kwiaty.
Moim zdaniem sztuczne rośliny w domu sprawiają, że staje się on bardziej przytulny. Takie dekoracje zdecydowanie go ocieplają. DLa mnie jako osoby, która nie bardzo dba o rośliny to idealne rozwiązanie.Pewnie dlatego też na sztuczne-rośliny.pl udało mi się znaleźć tyle fajnych pomysłow.
O tym czasie to Gwiazdka Betlejemska 
Jeżeli masz problem z zadbaniem o rośliny , to co powiesz na kwiaty sztuczne doniczkowe . Takie kwiaty nie wymagają dużo uwagi, nie musisz się martwić podlewaniem. A obecnie masz bardzo duży wybór kwiatów które świetnie się prezentują.
-
andrzeej22
- Początkujący

Najlepiej właśnie jakieś w doniczce.
Jeśli nie wiemy co wybrać i nie lubimy za bardzo dbać o rośliny to polecam zatrudnić firmę która dobierze nam nie trudne w obsłudze i ładne roślinki do naszego domu.
Pchanie się w sztuczne kwiaty i plastikowe rośliny? Jak dla mnie traci to cały sens .
Rośliny ŻYWE nie tylko dekorują nam naszą przestrzeń ale wpływają pozytywnie na nasze zdrowie jak i samopoczucie .
Rośliny zielone fotosyntetyzują. W procesie tym zużywając dwutlenek węgla rośliny wydalają tlen, niezbędny nam do życia. Dzięki obecności roślin doniczkowych w domach, ilość tlenu w ciągu dnia zwiększa się, a ilość dwutlenku węgla zmniejsza.
Niektóre rośliny pokojowe maja zdolność pochłaniania rozmaitych szkodliwych substancji chemicznych, wydobywających się na przykład z tworzyw sztucznych, mebli, wykładzin, farb, lakierów, klejów. Są też takie rośliny, które pochłaniają dym papierosowy. Jeśli postawimy w domu właśnie takie rośliny, będziemy wdychać mniej szkodliwych związków, a to na pewno wpłynie korzystnie na nasze zdrowie.
Rośliny doniczkowe ustawione w pomieszczeniach podnoszą w nich wilgotność powietrza – im w pomieszczeniu jest cieplej i bardziej sucho, tym rośliny wydalają więcej pary wodnej (mocniej transpirują), co powoduje, że wilgotność powietrza w pomieszczeniu zwiększa się.
Mieszkanie, w którym są rośliny doniczkowe – zarówno te o ozdobnych liściach, jak i rośliny kwitnące – staje się atrakcyjniejsze. Rośliny są znakomitym dopełnieniem aranżacji wnętrza, a dodatkowo przebywanie w pomieszczeniu, gdzie znajdują się kwiaty doniczkowe wpływa na nas relaksująco.
Pchanie się w sztuczne kwiaty i plastikowe rośliny? Jak dla mnie traci to cały sens .
Rośliny ŻYWE nie tylko dekorują nam naszą przestrzeń ale wpływają pozytywnie na nasze zdrowie jak i samopoczucie .
Rośliny zielone fotosyntetyzują. W procesie tym zużywając dwutlenek węgla rośliny wydalają tlen, niezbędny nam do życia. Dzięki obecności roślin doniczkowych w domach, ilość tlenu w ciągu dnia zwiększa się, a ilość dwutlenku węgla zmniejsza.
Niektóre rośliny pokojowe maja zdolność pochłaniania rozmaitych szkodliwych substancji chemicznych, wydobywających się na przykład z tworzyw sztucznych, mebli, wykładzin, farb, lakierów, klejów. Są też takie rośliny, które pochłaniają dym papierosowy. Jeśli postawimy w domu właśnie takie rośliny, będziemy wdychać mniej szkodliwych związków, a to na pewno wpłynie korzystnie na nasze zdrowie.
Rośliny doniczkowe ustawione w pomieszczeniach podnoszą w nich wilgotność powietrza – im w pomieszczeniu jest cieplej i bardziej sucho, tym rośliny wydalają więcej pary wodnej (mocniej transpirują), co powoduje, że wilgotność powietrza w pomieszczeniu zwiększa się.
Mieszkanie, w którym są rośliny doniczkowe – zarówno te o ozdobnych liściach, jak i rośliny kwitnące – staje się atrakcyjniejsze. Rośliny są znakomitym dopełnieniem aranżacji wnętrza, a dodatkowo przebywanie w pomieszczeniu, gdzie znajdują się kwiaty doniczkowe wpływa na nas relaksująco.
Moim zdaniem sztuczne rośliny w domu sprawiają, że staje się on bardziej przytulny. Takie dekoracje zdecydowanie go ocieplają. DLa mnie jako osoby, która nie bardzo dba o rośliny to idealne rozwiązanie.Pewnie dlatego też na sztuczne-rosliny.pl udało mi się znaleźć tyle fajnych pomysłow.
-
adam_krakow
- Aktywny

Ja wybrnąłem z tych problemów prostym trikiem - zainwestowałem w sztuczne roślinki. Ale nie takie byle jakie, tylko wyjątkowe od green-designers. Zobacz sobie ich projekty, robią naprawdę dobre dekoracje 
Storczyki to piękne kwiaty, jednak należy o nie odpowiednio dbać
Przede wszystkim storczyki muszą stać w odpowiednim miejscu - chodzi o nasłonecznienie. Kolejna sprawa - powinny mieć odpowiednią, dedykowaną ziemię: https://www.target.com.pl/produkty/podloze-do-storczykow - jest to takie specjalistyczne podłoże do storczyków. Trzeba o nie dbać poprzez podlewanie - tutaj mamy dwie szkoły:
- możemy podlewać często małą ilością wody
- raz w tygodniu na noc zostawiać storczyka w wodzie i potem wodę odlewać
Osobiście kiedyś stosowałam metodę nr 2, jednak zauważyłam że w moich warunkach storczyki lepiej trzymają się podczas stosowania metody nr 1.
Dodatkowo musimy je nawozić. Odradzam uniwersalne nawozy. Lepiej sprawdzi się np. dedykowany biohumus: https://www.target.com.pl/produkty/biohumus-max-do-storczykow
- możemy podlewać często małą ilością wody
- raz w tygodniu na noc zostawiać storczyka w wodzie i potem wodę odlewać
Osobiście kiedyś stosowałam metodę nr 2, jednak zauważyłam że w moich warunkach storczyki lepiej trzymają się podczas stosowania metody nr 1.
Dodatkowo musimy je nawozić. Odradzam uniwersalne nawozy. Lepiej sprawdzi się np. dedykowany biohumus: https://www.target.com.pl/produkty/biohumus-max-do-storczykow
Myśle, że u ciebie zdadzą egzamin tylko sztuczne kwiaty doniczkowe. Nie pylą, zachowują swój nienaganny wygląd no i nie są drogie
-
FotoNaRame
- Zainteresowany

Wszystko zależy ile czasu poświęcimy na pielęgnacji kwiatów w naszym salonie, akurat moim zdaniem storczyki są jedynym z piękniejszych i jak najbardziej warto zwrócić na nie uwagę, wystarczy odpowiednio nasłonecznione miejsce, parapet.
Storczyki są piękne, ale wymagają nieco opieki, jednakże są długotrwałe, więc jak najbardziej to dobry wybór. Polecam od razu kupić za grosze osłonkę, aby Twoja wybranka nie musiała się martwić o to, że jej kwiatek opadnie z powodu niemożności rozrostu korzenia ;P
Tylko storczyki nie są takie proste w utrzymaniu. Mi niestety już dwa padly.
Ja ze swojej strony mogę powiedzieć że polecam fikusa benjamina. Stoi u mnie już bardzo długo i dobrze mi służy. Bardzo fajna roślina.
Polecam kwiaciarnie Biala Podlaska poczta z kwiatami, potrafią niesamowite kompozycje kwiatowe stworzyć. A i ceny mają niewygórowane. Polecam jeszcze raz, nie pożałujesz.pawel974 pisze:Ja ze swojej strony mogę powiedzieć że polecam fikusa benjamina. Stoi u mnie już bardzo długo i dobrze mi służy. Bardzo fajna roślina.