Deska kompozytowa na tars
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Deska kompozytowa na tars
Posiadam taras z drewna, pokryty gr 3 cm deską sosnową , konstrukcja stabilna. Aktualnie chcę pokryć taras deską z kompozytu, pytanie czy muszę zastosować legary na istniejącą deskę z drewna , czy mogę bezpośrednio przykręcać deskę kompozytową.
leszek
-
KTH
Re: Deska kompozytowa na tars
kompozyt to kompozyt więc i jak nazwa wskazuje LEGARY Z KOMPOZYTU
I nie zapomnij o kompozytowych wkrętach,na otwarcie zaproś oczywiście kompozytorów
P.s Nigdy nie chciałbym czegoś takiego na swoim tarasie,błe .
P.s Nigdy nie chciałbym czegoś takiego na swoim tarasie,błe .
Deska kompozytowa daje taki sam efekt i klimat jak drwewo a nie jest tak wymagająca w pielęgnacji.
Deski kompozytowe to niestety nie jest najlepszy wybór , podobnie jak deska sosnowa ....leszeklos pisze:Posiadam taras z drewna, pokryty gr 3 cm deską sosnową , konstrukcja stabilna. Aktualnie chcę pokryć taras deską z kompozytu, pytanie czy muszę zastosować legary na istniejącą deskę z drewna , czy mogę bezpośrednio przykręcać deskę kompozytową.
Jedynym mądrym i dobrym wyborem jest deska bangkirai najlepiej o grubości minimum 25mm . Jest to drzewo egzotyczne posiadające najwyższe wskaźniki wytrzymałości.
Potwierdzić to każdy fachowy sklep/salon z podłogami/tarasami.
pozdrawiam
Współpracuję od jakiegoś czasu z marką Tardex jeśli chodzi o deski kompozytowe do montażu podłogowego i na elewacji. Jasne warunki, wysoka zawartość naturalnego drewna w całej mieszance, szeroki wybór kolorów, przystępne ceny. Przy większych zamówieniach można u nich zamawiać deskę na wymiar – od 1 metra do nawet 6 metrów.
Deski kupiłem na taras, drugi rok jest w dobrym stanie, wygląda świetny, więc myślę, żę to dobra inwestycja.
moja mama ma deski kompozytowe na tarasie- wyglądają super, w utrzymaniu również bardzo łatwe, ale należy pamiętać, że bardzo się nagrzewają latem
-
lideropinii
- Superużytkownik

Jeden minus, to przy ekspozycji na słońce istnieje ryzyko odbarwień.
Pozdrawiamy, zespół Decoroom
Prawdziwe piękno kryje się we wnętrzu ...
Prawdziwe piękno kryje się we wnętrzu ...