Trudny wybór
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
-
krzewiasty
- Początkujący

Trudny wybór
Witajcie. Od jakiegoś czasu się nad tym zastanawiam. Chce jakoś skanalizować zainteresowania i pomyślałem o dwóch kierunkach, które pasują do moich zainteresowań. Po pierwsze informatyka. A dokładniej - informatyka śledcza. Wiem, że dla wielu to mogą być nieco "egzotyczne studia", ale powiem Wam, że jestem nimi na poważnie zainteresowany. Szczególnie że rozważam studia podyplomowe na http://www.wsb.pl/kandydaci/studia-podyplomowe a z tego co wiem można spokojnie to połączyć z pracą. Druga moja opcja jest związana z zarządzaniem nieruchomościami. Tym bardziej, że ten temat też mnie wciągnął (pracuję w branży). Czy ktoś może miał styczność z takimi studiami, albo zna kogoś kto miał? Chodzi mi o informacje czym dokładnie zajmują się studenci na zajęciach w praktyce, bo chce mieć 100% pewności, że to jest to o czym myślę. Ktoś, coś? Jak widzicie, mam ścisłe określone zainteresowania, tylko ciężko mi na razie coś postanowić, a dwóch kierunków nie zamierzam studiować.
Re: Trudny wybór
Kierunek ciekawy, chociaż piewsze słyszę o czymś takim
Ciekawe jak z przyszłością po nich 
jeśli czujesz, że to jest to czym chcesz się zajmować, to składaj papiery i działaj.
-
chłopczyca
- Początkujący

I jak studiujesz tą informatykę śledczą? Musi to być ciekawy kierunek, a jak Cię interesuje to tym bardziej
Też się zastanawiam nad edukacją zgodną zainteresowaniami, tzn. studia dyplomowe grafika reklamowa, prawdopodobnie na Wyższej Szkole Ekonomicznej http://www.podyplomowe.wse.krakow.pl/grafika-reklamowa. Słyszałam, że mają dużo zajęć praktycznych, a takiej szkoły poszukuję. Może ktoś z obecnych kształci się/kształcił się na tej uczelni i może coś więcej o niej napisać?
Informatyka śledcza ? O czymś takim nie słyszałam , to rzeczywiście musi być bardzo ciekawe . kojarzy mi się to z takimi gośćmi , co pracują na filmach w kryminalnych zagadkach Los Angeles czy Nowego Jorku
ciekawe jednak czy to jest w ogóle przyszłościowe
Informatyka śledcza
pierwsze słyszę
i to całkiem ciekawie brzmi 
Skanalizować zainteresowania? Nieźle to brzmi 
-
Tomek12Tomek
- Zainteresowany

Tego typu kierunki są bardzo ciekawe. Sam zdecydowałem się na specjalność Bezpieczeństwo w cyberprzestrzeni: https://www.uth.edu.pl/oferta-studiow/l ... rzestrzeni na warszawskiej UTH. Bezpieczeństwo wewnętrzne to bardzo rozwojowy i przyszłościowy kierunek. Trzeba teraz szukać konkretnych, niszowych branż. To jest jedna z nich. Cały cyberświat będzie rozwijał się jeszcze bardziej, a to dla nas ogromna szansa.Rrrfff pisze:Informatyka śledcza ? O czymś takim nie słyszałam , to rzeczywiście musi być bardzo ciekawe . kojarzy mi się to z takimi gośćmi , co pracują na filmach w kryminalnych zagadkach Los Angeles czy Nowego Jorkuciekawe jednak czy to jest w ogóle przyszłościowe
-
jacekmogliwia
- Zaawansowany

Interesujące, chyba z ciekawości przejrzę nowo powstające kierunki.
Informatyka śledcza brzmi naprawdę nieźle! Az jestem ciekawy co robią na takich studiach.
Zgadzam się całkowicie z moimi przedmówcami.
Zdecydowanie - brzmi to bardzo ciekawie