co myślicie o ekspresach na kapsułki?
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: co myślicie o ekspresach na kapsułki?
Moim zdaniem cena samych kapsułek jest stosunkowo wysoka. Dla kawoszy pijących kilka kawek dziennie mocno odbija się w budżecie.
Generalnie byłem początkowo przeciwny temu rozwiązaniu. Potestowałem w kilku hotelach przy okazji. Po tym zmieniłem zdanie i jestem generalnie zadowolony ze smaku kawy.
Rozwiązanie jest szybkie, proste i fajne. Mnie przeraża tylko cena użytkowania.
Generalnie byłem początkowo przeciwny temu rozwiązaniu. Potestowałem w kilku hotelach przy okazji. Po tym zmieniłem zdanie i jestem generalnie zadowolony ze smaku kawy.
Rozwiązanie jest szybkie, proste i fajne. Mnie przeraża tylko cena użytkowania.
A tego typu ekspresy są drogie?
Szczerze mówiąc to chyba jednak wolę tradycyjne ekspresy, ale to chyba raczej jest kwestią gustu.
Nie jestem jakoś bardzo proekologiczna ale jednak te kapsułki to sam plastik. Nawet jeżeli żyjesz tylko z mężem, każde z was po 2 kawy dziennie to już 4 kapsułki, czyli około 120 w miesiącu, nie licząc ile wyjdzie w roku. Sam ekspres nie jest drogi ale te kapsułki w przeliczeniu na dłuższy okres użytkowania bardzo podnoszą cenę całości. No i nigdy nie ma pewności co tam właściwie w tych kapsułkach jest. Zdecydowanie wolę klasyczny ekspres ciśnieniowy
Ja polecam stronę na której masz cały sprzęt AGD i RTV Licytujesz od 0zł i zawsze to tańsze rozwiązanie
polecam sam licytuje i udaje mi się zgarniać sprzęt za groszę 
http://goo.gl/oy3Aqt
niestety ceny tych kapsułek są wysokie, ale kawa naprawdę smaczna wychodzi
Ja polecam stronę na której masz cały sprzęt AGD i RTV Licytujesz od 0zł i zawsze to tańsze rozwiązanie
polecam sam licytuje i udaje mi się zgarniać sprzęt za groszę 
Moim zdaniem lepiej jednorazowo zainwestować trochę pieniędzy i kupić automatyczny, ciśnieniowy ekspres z prawdziwego zdarzenie - co prawda ceny nie są niskie ale urządzenia te są warte swojej ceny.
AntosTT zgadzam się w 100% i uważam to za rozwiązanie najlepsze. Sama mam Jurę i nie narzekamAntosTT pisze:Moim zdaniem lepiej jednorazowo zainwestować trochę pieniędzy i kupić automatyczny, ciśnieniowy ekspres z prawdziwego zdarzenie - co prawda ceny nie są niskie ale urządzenia te są warte swojej ceny.
-
wania_mania14
- Początkujący

Kapsułka nie zastąpi smaku i zapachu świeżo zmielonej kawy, a w eksploatacji jest to rozwiązanie chyba dosyć drogie. Poza tym jakoś nie mam nigdy zaufania do kapsułek, mam wrażenie, że nie zawsze jest w nich prawdziwa kawa...
Mosz te racje. Kawa z kapsułek nie wania jak mania. Zamiast kawy tamuj jest najsrane.wania_mania14 pisze:Kapsułka nie zastąpi smaku i zapachu świeżo zmielonej kawy, a w eksploatacji jest to rozwiązanie chyba dosyć drogie. Poza tym jakoś nie mam nigdy zaufania do kapsułek, mam wrażenie, że nie zawsze jest w nich prawdziwa kawa...
Taki ekspres jest dobry, jezeli pije się kawę okazjonalnie.Inaczej ekspoatacja (koszt kapsułek) jest zbyt wysoki. U nas schodzą średnio 4 kawy dziennie, więc zrezygnowaliśmy z tego pomysłu.
-
JacekRabinek
- Początkujący

Odpuść sobie ekspres na kapsułki... zainwestuj w prawdziwy ekspres za ok 1500 - 2500zł (np na raty) albo w ogóle odpuść temat ekspresu do kawy. Poszukaj na internecie zawsze coś taniej znajdziesz niż w sklepach stacjonarnych.
-
Adamila021
- Aktywny

Moze i ekspres jest fajny, kawa dobra, ale jednak za drogo to wychodzi tak mi sie zdaje. Bardziej ekonomiczne są zwykłe ekspresy ciśnieniowe. Choć w sumie co ja tam wiem, u mnie tylko kawa lavazza zawsze stoi na pólce 
Fakt, ekspres jest tani, ale kapsułki już nie. Nie polecam osobom, które piją dużo kawy! Nie opłaca się.