Izolacja w domu przedwojennym, prosze o pomoc
Moderator: Redakcja e-izolacje.pl
Re: Izolacja w domu przedwojennym, prosze o pomoc
Chociaż jeden kumaty forumowicz się znalazł.
-
Tomasz_Brzeczkowski
- Superużytkownik

Nie ma problemu. Walka z wilgocią zaczyna się od wentylacji. Reszta, często jest zbędna.lucgfx pisze:Nie wiem, ale powyzsze identyczne posty widzialem w innych tematach przegladajac forum, wiec jest to raczej spam/reklama rekuperacji itp.
Ale można się samemu przekonać.
rekuperacja od 1989r
Starryyy mowie ciiii! uciekaj stad.
Ale aby według Brzęcza założyć wentylację trzeba również założyć bezwzględnie chłodzenie bo wentylacja bez chłodzenia nie chodzi.Tomasz_Brzeczkowski pisze: Nie ma problemu. Walka z wilgocią zaczyna się od wentylacji. Reszta, często jest zbędna.
Ale można się samemu przekonać.
Ten Brzęczkowski to taki to pokrętny papraczek,
Fizyki uczymy się od Brzęczkowskiego, pierwszego na świecie wynalazcy silnika grawitacyjnego (perpetuum mobile).
Witam, A ja mam pytanie odnośnie swojego domku i jego ocieplenia. Fundament to kamień polny połączony zaprawa z wapna. Na to warstwa cegły i papa jako izolacja pozioma i wyżej warstwa z cegły i ściany z pustaka żużlowego. Jak ocieplić lub odizolowac fundamenty i ściany. Zastanawiałem się nad styropianem Ale nie wiem czy nie zrobię termosu. Stara podłoga drewniana na gruncie się rozlatuje i zamierzam wylać beton i na to folia i legary z wełną i pokryć to płyta sob. A co z fundamenrami na zewnątrz i ścianami?