dobra rada dla wszystkich
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
dobra rada dla wszystkich
każdy kto zamierza wykonać natrysk nalezy pamiętać aby w miejscu gdzie będze kabina śr 0,90cm*0,90cm plytki nalezy przykleic na klej elastyczny jest to podobna a wrecz bardziej narazone miejsce na nagłe skoki temperatury
wg.zaleceń np.ogrzewanie podłogowe(płytki) pierwszy rozróch sezonu zaleca sie powoli o nizszej temperaturze
więc dla kabiny sprawa raczej jest oczywista
pozdrawiam
wg.zaleceń np.ogrzewanie podłogowe(płytki) pierwszy rozróch sezonu zaleca sie powoli o nizszej temperaturze
więc dla kabiny sprawa raczej jest oczywista
pozdrawiam
i nie usłyszysz dlatego że tego w szkole nie uczą ale pomyśl logicznie jeśli kładziesz terakotę a jest podłogowe ogrzewanie sprawą oczywistą jest że użyjesz kleju elastycznego (dlaczego?) powiem więcej podobna sytuacja ma się z tarasami weż pod lupe np.lato gorące powieżchnia potrafi sie rozgrzać to wyższych temperatur niż podłogowe ogrzewanie potem przychodzą chłodne dni wnioski wyciągnij sam
no i masz:D
panowie... elastyczny?? po co komu cos takeigo ja polecam sopro extra wzmocniony włuknami szklanymi nie ma lepszego kleju w tej cenie atlas.... nie komentuje no i jeszcze mapei proponuje 
-
początkujący
- Aktywny

-
Picadoor
-
Picadoor
Zrobiłem "parę" łazienek w swoim życiu. Tu w Polsce przez 15 lat robiłem zawsze tak samo i jak dotąd nikt mi nie napluł w oczy, za przeproszeniem. A pomimo ośmioletniej nieobecności czysto zawodowej w branży jeszcze do tej pory zdarzają się telefony "z polecenia" abym zrobił łazienkę, bo ktoś był zadowolony.Panowie proszę o konkretną podpowiedż ,jaki klej zastosować pod płytki na ścianę wykonaną z płyty g-k zielonej , posadzkę i do kabiny :
CT-17 bez rozcieńczania jako grunt + CM11 ("dziewiątce" nie bardzo ufałem)
Spoinę robiłem na ogół od Murexinu lub Mapei (dobrze wiązały w różnych temperaturach i nie miały piasku)
P.S.
U siebie zrobiłem dokładnie tak samo, minęło parę lat, niedawno ze zwykłej ciekawości "obstukałem" swoje płytki - szukałem miejsca na bezinwazyjne zawieszenie całkiem ciężkiej półki narożnej. Dzwoniło jak należy.
-
Deitermann
- Początkujący

Witam,
W takich miejscach jak kabina prysznicowa nie tylko zmiany temperatur są istotna ale również zawilgocenie więc idąc dalej tym tropem konieczne jest wykonanie izolacji przeciwwilgociowej tzw. folii w płynie. W momencie gdy wykonamy taką izolację nie ma juz dylematu czy elastyczny czy nie ( elastyczny zgodnie z normą PN EN 12004:2002 - C2TE C- Klej cementowy, 2-Klej o podwyższonych parametrach, T- Klej o zmniejszonym spływie, E- Klej o wydłużonym czasie otwartym). Polecam klej PLASTIKOL KM Flex - DEITERMANN (jest promocja
kosztuje 36,00 netto)
pozdrawiam
Marcin
P.S. Serwis nie poprawia błędów
W takich miejscach jak kabina prysznicowa nie tylko zmiany temperatur są istotna ale również zawilgocenie więc idąc dalej tym tropem konieczne jest wykonanie izolacji przeciwwilgociowej tzw. folii w płynie. W momencie gdy wykonamy taką izolację nie ma juz dylematu czy elastyczny czy nie ( elastyczny zgodnie z normą PN EN 12004:2002 - C2TE C- Klej cementowy, 2-Klej o podwyższonych parametrach, T- Klej o zmniejszonym spływie, E- Klej o wydłużonym czasie otwartym). Polecam klej PLASTIKOL KM Flex - DEITERMANN (jest promocja
pozdrawiam
Marcin
P.S. Serwis nie poprawia błędów