Co na podłogę - panele czy drewno
Moderator: Redakcja e-izolacje.pl
-
Rollsystem
- Początkujący

Re: Co na podłogę - panele czy drewno
Dobrze dobrane panele nie wyglądają źle i w praktyce z utrzymaniem ich nie ma większego problemu wymiana na nowe to również nie jest wielki problem. Dobre drewno to zupełnie inny budżet ale jeśli Cię stać na dobrej jakości materiały to drewniana podłoga oczywiście jest na plus.
Ja na podłogę polecam deski dębowe. Tutaj masz artykuł na ten temat http://www.liderbudowlany.pl/artykul/73 ... -podlogowe - można poczytać i samemu ocenić, czy ci się ten pomysł podoba czy nie.
Deska podłogowa jak najbardziej. Ale nie dębowa, a ze wspomnianego drewna merbau. Porównaj sobie parametry obu tych gatunków. Zobaczysz, że mebrau ma dużo lepsze parametry techniczne. Na stronie Maharajah Parquet masz takie porównanie.
Też byłbym za drewnem, ale właśnie sprawdzonej jakości. Jak ktoś chce po kosztach to niech weźmie jakieś tanie panele, ale jak już robić porządnie, to do końca.
-
kabitrnebi
- Początkujący

Zdecydowanie panele.
panele, łatwo utrzymać w czystości
-
klaudia844
- Aktywny

Kiedyś miałam panele. Od kiedy mam własny dom na podłodze jest drewno (podłogi Gajewski). Nigdy więcej paneli! Są niepraktyczne, sztucznie wyglądają i nigdy nie będą imitować naturalnego drewna. Jeżeli tylko ktoś może sobie pozwolić na zakup podłóg drewnianych, to niech nawet się nie zastanawia i kupuje