Drewniany parkiet
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: Drewniany parkiet
Drewniane parkiety są najlepsze i zdecydowanie ich jakość jest także o wiele wyższa niż w przypadki paneli
Ale też trzeba uważać na materiał oraz umiejętności montażystów. Nawet najładniejszą podłogę można sknocić złym montażem! Z dobrych firm to polecam Vip Parkiet, super podłogi mają, tu macie link do nich http://vipparkiet.pl/
Drewnianie parkiety są bardzo fajne i modne i też bym sobie połozył ale to dośc drogi interes.
lepiej jak zaopatrzysz się w podłogi drewniane sosnowe, są o wiele lepsze w użytkowaniu. Z tego co wiem takie rzeczy mają w Komplexmarket. jeżeli będzie potrzeba to możesz wynająć montaż takiej podłogi. Profesjonaliści raz dwa się z nią rozprawią.
Mi się najbardziej podobają parkiety dębowe, a odpowiednia impregnacja to podstawa. Każdy parkieciarz o tym wie. To jednak sporo droższa inwestycja niż panele.
Jeżeli parkiet nie był niczym zabezpieczony to surowe drewno nie nadaje się do użytkowania. Koniecznie poszukaj firmy parkieciarskiej, która ten parkiet wykończy lakierem lub olejowoskiem do podłóg. Ważne żeby byli to dobrzy fachowcy. Mogę Ci polecić firmę Żądlak, wykonali u mnie dobrą robotę - cyklinowanie podłogi i zabezpieczenie olejowoskiem i podłoga świetnie się teraz spisuje.
Można zastosować np. lakier Vidaron. Cenowo bardzo fajnie, a podłoga na lata praktycznie jest zabezpieczona.Bobbyy82 pisze:Mi się najbardziej podobają parkiety dębowe, a odpowiednia impregnacja to podstawa. Każdy parkieciarz o tym wie. To jednak sporo droższa inwestycja niż panele.
-
andrzejparko
- Zainteresowany

Dobre rozwiązanie. Na pewno lepiej zainwestować. Raz wydasz hajs a wszystko bardzo ładnie na lata będzie wyglądać.
Dokładnie, moim zdaniem podłogi to inwestycja na lata, a parkiety nie wychodzą z mody…
Piękne są deski podłogowe z drewna merbau. Taka podłoga nada charakter każdemu wnętrzu. Do tego z tego co wiem, to jest trwalsza nawet od dębu i ma generalnie lepsze niż on parametry techniczne.
-
agamemnon91
- Aktywny

Lepsze parametry techniczne co masz na myśli?
Jak wyglądają koszty tego merbau w stosunku do dębu?
Jak wyglądają koszty tego merbau w stosunku do dębu?
-
MichalBudowniczy
- Superużytkownik

Też zastanawiam się własnie nad parkietem drewnianym.
-
lideropinii
- Superużytkownik

Dąb wybór ładny, bezpieczny i rozsadny cenowo. Stosunek jakości do ceny jak najbardziej na plus.
http://www.decoroom.eu/aranzacja-wnetrz-realizacje
http://www.decoroom.eu/aranzacja-wnetrz-realizacje
Pozdrawiamy, zespół Decoroom
Prawdziwe piękno kryje się we wnętrzu ...
Prawdziwe piękno kryje się we wnętrzu ...
Parkiet to piękny materiał, który jednak trzeba odpowiednio zabezpieczyć. U nas wybór padł na olej, choć rozważaliśmy też lakier. Olejowanie parkietu wykonała ta sama firma, która była odpowiedzialna za montaż podłóg 
-
CezaryDyszka
- Początkujący

Mam do państwa takie pytanie. Posiadam starą podłogę z parkietu drewnianego, posiada dużo wyszczerbień, rys i nierówności, opłaca się taką podłogę cyklinować? Nie ukrywam, że wolałbym zostawić drewniany parkiet niż wymieniać ją na jakieś panele.