Jakie barierki do schodów drewnianych?
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: Jakie barierki do schodów drewnianych?
Myślę, że kute balustrady są naprawdę ciekawą opcją.
Bardzo ładnie wyglądają takie łączące metalową konstrukcję z drewnianymi elementami, przy tym są bardzo solidne, ale pewnie dość sporo kosztują.
Może też drewniane?
Także uważam,że łączenie stali z drewnem dobrze wygląda.Zręczny majsterkowicz potrafi sam zamontować takie balustrady a wycięcie laserem elementów ze stali nierdzewnej według swojego projektu może zlecić jednej z firm zajmujących się obróbką stali.W Małopolsce może to zrobić bth import stal.Mają też duży wybór profili zamkniętych,z których można zrobić taką balustradę.Resztę - u stolarza.
-
marekbielski
- Początkujący

My z zona zdecydowalismy sie na balustrady systemowe do samodzielnego montażu na gigastal.pl i musze przyznac, ze decyzji nie zalujemy. Sa mega dobre jakosciowo, a montaz nie pochlonal zbyt wiele czasu
wszystko przygotowane, instrukcja napisana jak nalezy.
Balustrdy do samodzielnego składania są niezłym rozwiązaniem.Połączenie gotowych elementów ze stali nierdzewnej jest stosunkowo proste.
Mój mąż w naszym nowym mieszkaniu zamontował szklane balustrady do drewnianych schodów. Muszę przyznać, że byłam sceptyczna co do tego pomysłu, ale po zobaczeniu efektów jego pracy jestem w szoku. Nie sądziłam, że to połączenie może tak świetnie wyglądać, dodając schodom nowoczesności i lekkości. Naprawdę jestem pod wrażeniem i nie zamieniłabym je na żadne inne. 
-
krzysiek65
- Początkujący

Dla mnie bardzo ciekawym rozwiązaniem dla schodów drewnianych było założenie takiej barierki https://chrom-system.pl/564-satyna . Dodała dębowym schodom szyku i elegancji. A wnętrze prezentuję się teraz bardzo elegancko. Stal nie wymaga czyszczenia. Tak jak np, balustrada szklana.
Jeju nie wiem... drewniane? Najlepiej z tego samego typu drewna?
- Złotowłosa
- Superużytkownik

Jeśli decydujesz się na barierki drewniane to tak. Najlepiej z tego samego drewna, z jakiego wykonane są stopnie. Jeśli będzie to inne drewno, to najlepiej będzie to drewno pomalować. Inaczej będzie to mało spójne.rozalia pisze:Jeju nie wiem... drewniane? Najlepiej z tego samego typu drewna?
Nie musi byc to jednak drewno.Z drewnem bardzo ładnie komponuje się balustrada metalowa. Na przykład kuta. Zobacz jak ładnie wyglada to w wydaniu na zdjęciu poniżej. Bardzo podobne schody zamawialiśmy do siebie do domu (zdecydowaliśmy się na skorzystanie z usług firmy Efekt metal).
Jeśli chodzi o stal nierdzewną to polecam firmę Postal Steel Group, mega dobre wykonanie oraz jakość, według mnie jedni z lepszych na rynku.
-
e-Rzecznik Śnieżka
- Superużytkownik

- Kontakt:
Szanowni Państwo,
Jeżeli chcemy odnowić barierki metalowe, to do malowania rekomenduję Emalię Akrylową Śnieżka Supermal®. Emalia jest wydajna, charakteryzuje się łatwością aplikacji, bardzo dobrą siłą krycia i trwałością powłoki. Ma łagodny zapach, może być bez problemu stosowana wewnątrz pomieszczeń. Dostępność 26 gotowych kolorów pozwala na stworzenie indywidualnej aranżacji.
Jeżeli chcemy odnowić barierki metalowe, to do malowania rekomenduję Emalię Akrylową Śnieżka Supermal®. Emalia jest wydajna, charakteryzuje się łatwością aplikacji, bardzo dobrą siłą krycia i trwałością powłoki. Ma łagodny zapach, może być bez problemu stosowana wewnątrz pomieszczeń. Dostępność 26 gotowych kolorów pozwala na stworzenie indywidualnej aranżacji.
Witam ja polecam panele szklane które bardzo fajnie i nowocześnie wyglądają
Dokładnie, schody drewniane ze szklaną balustradą, takie jak na tym zdjęciu wyglądają przepięknie! Klasycznie i nowocześnie