Witam!
Aktualnie jestem studentem budownictwa. Ostatnio nadarzyła mi się okazja zrobić sobie za darmo zaocznie technika BHP. Chciałbym się dowiedzieć, czy w przyszłości, mi jako "inżynierowi budownictwa" przyda się taki papierek?
Każdy papierek się kiedyś przyda jak nie teraz to za jakiś czas. jedno wiadomo każda firma musi zapewniać pracownikom szkolenia BHP dlatego ludzie co znają się na tych przepisach będą mieli robotę. Kurczę zacząłem zastanawiać się czy nie iść na jakieś studia :/
Ja co prawda nie mam żadnej propozycji dot. szkoleń ale również w temacie bhp. Chciałbym polecić sklep, w którym od niedawna robię systematycznie zakupy art. bhp - aciro.pl. Sklep jest tylko internetowy, więc wszystkie kaski, gogle czy rękawice kurier dowozi mi od razu na budowę. Co do terminowości zamówień też nie mam żadnych zastrzeżeń - jednego dnia składam zamówienie, a drugiego towar jest już u mnie. To co od początku zachęciło mnie do zakupów to produkty najlepszych producentów w b. konkurencyjnych cenach.
Niestety to prawda. Zwłaszcza lekceważą prace w głośnych warunkach, gdzie o utratę słuchu bardzo łatwo. Na blogu http://ochronasluchu.blogspot.com/ czytałem, jakie zawody najbardziej mogą wpłynąć na uszkodzenie słuchu - jest ich kilka i nie tylko to zawody stricte budowlane.
Celem szkolenia ATEX jest zapoznanie pracowników z podstawowymi zagadnieniami związanymi z bezpieczeństwem wybuchowym tak aby mogli oni w pełni świadomie i odpowiedzialnie wypełniać swoje obowiązki na stanowiskach, na których występuje zagrożenie wybuchem. Jeśli posiadasz działalność z substancjami wybuchowymi lub jest możliwość zagrożenia pożarem warto przeszkolić swoich pracowników. Bardzo fajnie poprowadzili szkolenie Panowie z konner.pl