Ciekawe zestawienie
https://poradnikprojektanta.pl/wp-conte ... _500mm.pdf
Zmiana wentylacji mechanicznej na grawitacyjną - projekt
Moderator: Redakcja e-instalacje.pl
-
footballer
- Zainteresowany

-
Tomasz_Brzeczkowski
- Superużytkownik

Re: Zmiana wentylacji mechanicznej na grawitacyjną - projekt
Pan da ten wykres, temu "projektantowi" . Oraz to, że nawiew = wywiew + 20 m3/h na osobę.footballer pisze:Ciekawe zestawienie
https://poradnikprojektanta.pl/wp-conte ... _500mm.pdf
Będzie wtedy wiedział , dlaczego kanał 63mm wewnątrz jest podstawowym kanałem do wentylacji domowej i dlaczego wywiewy mogą być WYŁĄCZNIE w łazienkach i mały w kuchni, a nie w korytarzu, wiatrołapie , garderobie itp.
rekuperacja od 1989r
Dobre mam zdanie o obsłudze w biurze Eran. Często się zdarza, że zamawiam u nich projekt pod różne instalacje i jeszcze mi jakiś opóźnień nie robili. Jeśli dokumenty mają być gotowe na konkretny termin to są, nie ma też nigdy problemów żeby się do nich dodzwonić, jakieś poprawki nanieść, skonsultować i krótko mówiąc – dookreślić jak projekt powinien wyglądać.
Długo mnie tu nie było widzę że nadal ciekawie się dzieje. Muszę przyznać Bachusowi rację 
z tym że dokładnie to samo dzieje się gdy użytkownik otworzy lub przymknie drzwi do pomieszczeń bo nie wierze żebyś namówił go na otwory w każdych drzwiachPrzepływ powietrza się raz na zawsze ustawia. Później raz ruszysz anemostatem to cała reszta też inaczej będzie dmuchać/ssać.
Firma Ogólnobudowlana K-BOLBUD Bolesław Wujczyk
Żory - śląskie
Żory - śląskie
Dobre mam zdanie o obsłudze w biurze Eran. Często się zdarza, że zamawiam u nich projekt pod różne instalacje i jeszcze mi jakiś opóźnień nie robili. Jeśli dokumenty mają być gotowe na konkretny termin to są, nie ma też nigdy problemów żeby się do nich dodzwonić, jakieś poprawki nanieść, skonsultować i krótko mówiąc – dookreślić jak projekt powinien wyglądać.