problem z oświetleniem nad stołem w salonie - zwis

Aranżacja wnętrz to także odpowiednie światło. Prawidłowe rozmieszczenie oświetlenia w pomieszczeniach mieszkalnych jest bardzo istotną kwestią. Sprawdź jakie oświetlenie będzie najlepsze do Twojego wnętrza.

Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl

zielonyKasztan
Początkujący
Początkujący

problem z oświetleniem nad stołem w salonie - zwis

Post autor: zielonyKasztan »

witam wszystkich,

Trafilem na to forum, ponieważ z żoną jesteśmy w trakcie wykańczania mieszkania i mamy poniższy problem :)

Mianowicie:

Chcemy doświetlić stół w salonie, który będzie pełnił również funkcję stołu jadalnego zwisem sufitowym, przykładowo 3 potrójnych lamp:

np.

Przykładowa lampa

Stół większośc czasu będzie stał w jednym położeniu ( 2 osoby użytkujące) - przy ścianie.

Problem pojawia się gdy pojawi się większa ilość gośći i stół trzeba będzie od tej ściany odsunąc.

Stół się odsunie, ale co z oświetleniem ?? :) W tej sytuacji zwis będzie centralnie nad głowa gości z jednej strony.

Zatem moje pytanie, czy da się to rozwiązać? Np. czy jest możliwość zamontowania takiej lampy na jakimś regulowanym uchwycie / szynie?

Szukałem rozwiazań w salonach z oświetleniem, lecz każdy rozkłada ręce.

Z góry dzięki za wszelką pomoc !! :D :D

Hubert_LTO
Początkujący
Początkujący
Kontakt:

Re: problem z oświetleniem nad stołem w salonie - zwis

Post autor: Hubert_LTO »

Witam
polecam system szynowy montowany do sufitu . Można wtedy przesuwać lampy .
Szyna np. http://fajne-lampy.pl/systemy-szynowe/2 ... tline.html do tego lampa np. http://fajne-lampy.pl/systemy-szynowe/2 ... tline.html . Zapraszam do kontaktu , Pomagamy w projektach i doborze oświetlania :)

Mezoko_com
Aktywny
Aktywny

Post autor: Mezoko_com »

w kwestii wspomnianych systemów oświetleniowych to może napiszecie tylko jaki budżet jesteście w stanie przeznaczyć na ten cel i wtedy doradzimy coś sensownego co spełni Wasze oczekiwania.

karinka82
Początkujący
Początkujący

Post autor: karinka82 »

Polecam lampy z betonu blocco.pl. Regulowane linki stalowe, dostosowany do wysokości przewód, nowoczesny styl. Mam w łazience, ale na stronie widziałam, że można wieszać w różnych miejscach.
http://blocco.pl/lungo.html

ulik
Aktywny
Aktywny

Post autor: ulik »

Z betonu??? :) To już chyba lepiej ze szkła z efektem 3D taką jaka jest w OBI polskiego producenta activejet. Lama jest cudna i dobrze oświetla salon

seba676
Superużytkownik
Superużytkownik

Post autor: seba676 »

Mozesz pójść w zupełnie innym kierunku i zamiast oświetlenia nad stołem zobaczyć jak pięknie zaprojektowany może być stoł który sam się świeci. Łącząc w sobie nowoczesne systemy oraz ręczną robotę podczas całego procesu jego wykonywania. Jeżeli się zdecydujesz to odwiedź stronę Kasparo. Stół jakiego raczej nie widziałeś, jest on rzeczywiście z najwyższej półki pod względem wykończenia i stylu nie ma sobie równych. Aby go stworzyć użyto drewno specjalnie wyselekcjonowanego i odpowiednio przetartego w zależności od gatunku. Zestawienie tego z elementem żywicy , szkła i delikatnych diod LED pozwala uzyskać cudowny efekt płynącej rzek . Posiada również wbudowany czujnik ruchu, dzięki czemu stół „ożywa” gdy w pobliżu znajduje się człowiek. Do tego producent w zamian za każdy wykonany stół sadzi kolejne nowe drzewo dla naszych pokoleń i środowiska.

tyga33
Superużytkownik
Superużytkownik

Post autor: tyga33 »

Dużo ciekawych lamp stojących czy wiszących można w internecie znaleźć. Mi się bardzo lampa wisząca dedykowana dla kuchni spodobała na stronie http://elektryczny.com. Praktyczna, funkcjonalna, z materiału który nie zbiera wilgoci, a fajnie wodę odprowadza, tak samo jeśli chodzi o brud, też jest to tworzywo łatwe w czyszczeniu co w kuchni jest bardzo ważne.

sanqi321
Zainteresowany
Zainteresowany

Post autor: sanqi321 »

No to w czym jest problem, jasne że się tak da :) jak szukasz odpowiednich lamp, to poszukaj na lampalampa.pl.

żann
Zaawansowany
Zaawansowany

Post autor: żann »

Jednak oświetlenie nad stołem jest raczej najlepszym rozwiązaniem, możne być dodatkowo jakiś fajny kinkiet activejet na bocznej ścianie, ale lampa musi też być

ODPOWIEDZ

Wróć do „Oświetlenie wnętrz”