Pcv na linoleum
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Pcv na linoleum
Witam,
w przedpokoju mieszkania, które będę wynajmować jest dosyć stara wykładzina pcv. Chciałabym po kosztach położyć nową i zastanawiam się... czy koniecznie muszę zdzierać starą podłogę, czy po prostu dobrze ją doczyścić i kłaść "drugą warstwę"
w przedpokoju mieszkania, które będę wynajmować jest dosyć stara wykładzina pcv. Chciałabym po kosztach położyć nową i zastanawiam się... czy koniecznie muszę zdzierać starą podłogę, czy po prostu dobrze ją doczyścić i kłaść "drugą warstwę"
Re: Pcv na linoleum
Możesz położyć jedno na drugie, nie ma żadnego problemu. Tylko z zastrzeżeniem, że wcześniejsza warstwa nie jest bardzo zniszczona, czyli np. jest porozciągana, niekompletna itd.
Czemu nie, to może się udać.
-
stobejczyk
- Zainteresowany

Uważam, że jak najbardziej można położyć na stare płytki wykładzinę elastyczną Wykładziny elastyczne przeznaczone są do budynków użytkowych, m.in. szkoły, urzędy, sklepy, służba zdrowia, obiekty sportowe, oraz dla budownictwa mieszkaniowego m.in. klatki schodowe, hole. Możesz kupić wykładzinę z rolki i listwy przypodłogowe w http://tarket.pl/oferta/wykladziny-obiektowe/wykladziny-elastyczne
W sumie położenie jedno na drugie może wyjść, choć ja dla pewności wolałabym pewnie zedrzeć starą podłogę
Jeśli jest równa i nie spowoduje to, że kolejna wykładzina pcv którą nakładasz nie będzie dobrze przylegać to nakładaj. Mniej pracy, a efekt ten sam. Też jest u mnie wykładzina pcv i to dobre rozwiązanie
Dobrym pomysłem jest położenie paneli PCV. Kupiłam takie w abc-podlogi.eu. Jestem bardzo zadowolona, produkt jest mocny i trwały, a sama praca fachowa i dokładna. Mają ogromy wybór wzorów, kolorów i grubości, tak by móc dopasować model do swojego gustu, charakteru pomieszczenia i wystroju wnętrza.
Wykładzina PCV to bardzo fajne rozwiązania. Teraz jest tak wiele wzorów, że głowa mała. Ostatnio widziałam PCV jako wykładzina do szkoły, która miała wzór z grą w klasy. Dobry montaż wykładzin to też podstawa.