zwykły czy kan

Informacje na temat instalacji grzewczych, ogrzewania domu, kotłów CO. Dowiedz się jak ogrzać mieszkanie i jakie wybrać instalacje grzewcze aby rachunki nas nie zaskoczyły.

Moderator: Redakcja e-instalacje.pl

miras19864
Początkujący
Początkujący

zwykły czy kan

Post autor: miras19864 »

witam chcoałem się zoriętować co lepiej kupić zwykły rozdzielacz do podłogówki i go uzbrojić czy kupić rozdzielacz firmy kan już uzbrojany w zawory chodzi mi o 5 drogowy rozdzielacz kan by kosztował by ok200zł a zwykły 100+ zawory ten z kan ma na zasilaniu wkłodki termostatyczne bez głowiczek a do tego zwykłego musiałbym kupić jeszcze zawór z kapilarą 3/4` lub 1` też ok 200zł
jakie byłoby leprze rozwiązanie??

Awatar użytkownika
luxus
Zaawansowany
Zaawansowany

Post autor: luxus »

witaj/ najwazniejsze to napisz wiecej szczegolow odnosnie instalacji... kotla... i przeznaczenia ogrzewania. sorry ,ale to jest wazne bo w ciemno to niebardzo tak podpowiadac

miras19864
Początkujący
Początkujący

Post autor: miras19864 »

piecyk to zwykły śmieciuch:) instalacja jest stara ze stali jeścze śmiga grabitacyjnie ale pompke mam chce wstawić 5 pętli ogrzewania podłogowego łazięka kuchnia korytarz i chciałbym się dowiedzieć na jakim rozdzielaczu zrobiłbym naj kożystniej?

beny_hil
Aktywny
Aktywny

Post autor: beny_hil »

na taki układ ja proponuje zwykły rozdzielacz tylko dodaj zawory odcinajace i tak musisz stworzyć układ mieszający a to można zrobić na kilka sposobów ja bym dał zawór mieszający termostatyczny 20-43 C + pompa

ODPOWIEDZ

Wróć do „Instalacje grzewcze i ogrzewanie domu”