Monitoring podwórka
Moderator: Redakcja e-instalacje.pl
Re: Monitoring podwórka
Bardzo fajną ofertę monitoringu znalazłam tutaj http://www.monter24h.pl/oferta/monitoring/ Sama zastanawiam się nad założeniem. Do tej pory miałam tylko zwykły alarm ale w razie włamań to chyba lepiej mieć nagrania
Alarm za dużo mi nie da jak będę daleko od domu. No chyba że ktoś obok zareaguje.
-
sklepeltrox
- Początkujący

- Kontakt:
Monitoring jest bardzo fajny jak chce się podglądać posesję, biuro czy sklep podczas nieobecności w placówce.
Podgląd online na telefonie czy tablecie np w trakcie wakacji - idealne rozwiązanie, a dodatkowo wysyłanie zapisu na ftp w momencie wykrycia ruchu to też ciekawe rozwiązanie.
Podgląd online na telefonie czy tablecie np w trakcie wakacji - idealne rozwiązanie, a dodatkowo wysyłanie zapisu na ftp w momencie wykrycia ruchu to też ciekawe rozwiązanie.
Ja mam monitoring jedynie na terenie firmy. System zamontowany przez Rett Pol daje mi możliwość bieżącego podglądu widoku z kamer w telefonie. Jest to dość przydatne, zwłaszcza gdy wyjeżdżam. Mogę przynajmniej mieć jakąś kontrolę nad tym, czy ktoś jeszcze jest w firmie itp.
Nie wiem czy profesjonalny monitoring który tu Państwo proponują nie jest przerostem formy nad treścią
-
alarmybytom
- Początkujący

- Kontakt:
Można poprosić instalatora, który pomoże dobrać odpowiednie rozwiązanie i bezpłatnie zaprezentuje kilka kamer CCTV
Jesli chodzi o kamery, to w pzn jest to http://nietopiel.pl/monitoring-poznan. Kompleksowo sie zajmują zabezpieczeniami, a ja korzystałem akurat z montażu systemu monitorującego
-
calineczka80
- Początkujący

mój sąsiad ma monitoring domu i przyznam szczerze, że przekonuje mnie taki pomysł
Lato, lato, lato wszędzie -czekam na Ciebie
-
KolosRes22
- Aktywny

- Kontakt:
Jeżeli masz ładyny dom to jak najbardziej warto o niego zadbać. Ja polecam akurat kamery od JBP HD Camera konkretnie mam to KZ8 rozdzielczość w Full HD z detekcją ruchu i alarmem. Dodatkowo wszystko możesz nagrać na kartę do 128Gb zarówno film jak i zdjęcia "włamywacza"
Tomasz_Brzeczkowski pisze:Przyczyną smogu w Polsce jest wentylacja grawitacyjna
Nasza firma zajmuje się profesjonalnym montażem kamer w Warszawie i okolicach realizujemy też zlecenia wyjazdowe. Posiadamy bardzo atrakcyjne cenowo rozwiązania. Wycena oraz doradztwo w cenie zlecenia. Wystawiamy faktury VAT https://www.qnet.com.pl
Ostatnio zmieniony 03 lut 2025, 16:00 przez hipnotyze, łącznie zmieniany 1 raz.
Monitoring podwórka oraz domu to bardzo dobry pomysł, w szczególności jeżeli chcemy poczuć komfort psychiczny i spać spokojnie, można to wszystko wykonać nie drogim kosztem, akurat tutaj służymy pomocą ponieważ zajmujemy się tym na co dzień i chętnie doradzimy.
Jeśli chce poczuć komfort psychiczny, to chyba nie siedzę dzień i noc aby oglądać przekaz z kamer? Czy może mam całą noc czekać na maila z etekcji ruchu bo może ktoś wejdzie?IPKamery pisze:Monitoring podwórka oraz domu to bardzo dobry pomysł, w szczególności jeżeli chcemy poczuć komfort psychiczny i spać spokojnie, można to wszystko wykonać nie drogim kosztem, akurat tutaj służymy pomocą ponieważ zajmujemy się tym na co dzień i chętnie doradzimy.
Wolę psa ten szczeka, gryzie i aktywnie pilnuje posesji a nie daje złudne poczucie bezpieczeństwa.
Tomasz_Brzeczkowski pisze:Przyczyną smogu w Polsce jest wentylacja grawitacyjna
Znalazłem ciekawe zestawy monitoringu na: http://instalatormonitoringu.pl/zestawy-monitoringu/ Co o tym sądzicie? Mi się wydaje że jest to ciekawa propozycja dla własnego domu, kamery o wysokiej rozdzielczości i dobrej widoczności w nocy.
-
MichalBudowniczy
- Superużytkownik

Najlepiej skontaktować się z firmą która dostarcza tego typu monitoring i zapytać. Oni będą najlepiej wiedzieć. Ja jak miałem jakieś pytanie dotyczące mojego alarmu, kontaktowałem się z hurtownia-alarmow.pl. Mają dużą wiedzę i sprawdzone urządzenia.
-
Kamery-Wroclaw
- Początkujący

A kto powiedział, że trzeba siedzieć całą noc i czekać na ruch ? To kompletnie pozbawione sensu, no chyba że kupujemy najzwyklejszą kamerkę, trzeba wybrać przede wszystkim dobry, optymalny zestaw który będzie odpowiadał naszym potrzebom. W tej kwestii możemy pomóc