Pokój dziecinny
Re: Pokój dziecinny
Ktoś wyżej wspomniał o satynowej śnieżce, uważam że są tam bardzo ładne kolory i spokojnie każdy rodzic powinien wraz z dzieckiem (jeśli ma odpowiedni wiek) coś wybrać ładnego 
Styl skandynawski sprawdzi się również w pokoju dziecinnym. Tym bardziej, że dzieci też kiedyś dorosną i będą już nastolatkami, wtedy taki słodki pokój znów byłby do remontu. Jeśli mamy takie stonowane kolory w pokoju to można zaszaleć dodatkami czy meblami. A gdyby tak umieścić w pokoju jakieś nowoczesne biurku tego typu http://homlando.com/biurko-adis-rozne-kolory,479.html ? Jeśli potrzebujesz jakichś inspiracji czy kreatywnych rozwiązań to polecam zapoznać się z całą ofertą tego sklepu - warto 
Warto na jednej ze ścian dać fototapetę. Teraz są przepiękne, kolorowe, od razu wnętrze będzie dla dziecka przytulniejsze.
Wzorów jest dosłownie mnóstwo i można przebierać od przeróżnych misiów i zwierzątek, po konkretne postacie z bajek http://sklep.foteks.pl/182-fototapeta-n ... 635ve.html.
No jasne, że kluczowym elementem pokoju dziecięcego są zabawki. Moje dzieci nie wyobrażają sobie życia bez lego! Widzieliście jakie mają rodzaje klocków? Patrzcie LEGO BATMAN MOVIE Tego jest pełno! Dajcie dzieciakom radość 
-
Piotrek_123
- Początkujący

Właśnie tak za mało na moje oko zabawek w tym pokoju dziecinnym 
Zgadzam się - pokój dziecka powinien służyć tak nauce, jak i zabawie. Moimi faworytami, jeśli chodzi dodatki do pokoju dla dziecka są łóżko-rakieta i przymocowane do sufitu huśtawki.. Szkoda, że ja takich nie miałem 
-
monikabawelna
- Początkujący

Pokój dziecięcy wbrew pozorom nie jest łatwym tematem. Dzieci szybko rosną, błyskawicznie zmieniają się ich potrzeby i często okazuje się, że najpiękniejszy nawet pokój dla dziecka po 2-3 latach powinien być od nowa urządzany. Dlatego moim zdaniem najlepiej postawić na solidne meble, które będą nam służyć przez wiele lat, a do tego wykorzystać kolorowe dodatki, takie jak dywany dla dzieci, kolorowe obrazki, firanki itp. Takie niewielki elementy nie są drogie, można je śmiało wymieniać nawet co sezon. 
- AnnaMateuszek
- Początkujący

Zgadzam się, takie niedrogie, wesołe dywany dziecięce pozwolą w łatwy sposób uatrakcyjnić wygląd pokoju dla dziecka. No a dodatkowo dzieciaki uwielbiają bawić się wprost na podłodze. Dywan będzie dla nich o wiele bardziej przyjemny niż twarde panele. 
nawet nie do konca chodzi o to ze to fajnie wyglada tylko dla dzieciaka jest swietnym miejscem do zabawy czuje sie bezpieczniej, nie ciagnie zimno od podlogi i mozna kupic dywan z ulicami jak kiedy, dodatkowa zabawka
na fortero jest:

na fortero jest:

Takie dywany to od lat są w pokoikach. Tylko designersko to słabo dla rodziców.
Bardzo dobrym pomysłem jest zainwestowanie także w klocki z LEGO City
Jest to zabawka, która nie tylko pozwala rozwijać zdolności manualne, ale także dostarcza dużo frajdy 
Jak dla mnie najlepszym rozwiązaniem jest zakupienie takich mebli, które rosną wraz z dzieckiem. Magia Północy - my tutaj znaleźliśmy prawie wszystkie meble do pokoju dwóch córek, jedynie dywanu tam nie wybieraliśmy, bo u nas znaleźliśmy nieco tańszy, ale ogólnie produkty całkiem spoko.
Na pewno nieodzownym elementem każdego dziecięcego pokoju są zabawki. Najlepszym ich źródłem jest oferta sklepu Urwis. Tam bez problemu można znaleźć odpowiednią zabawkę i gadżet dla dziecka w niemalże każdym wieku, nawet tych najmniejszych.
bardzo ładny, bo biały. jednoczesnie chyba nie do końca praktyczny
No tak, w każdym dziecięcym pokoju te zabawki sa i to wszędzie. Najgorzej jak bacie i ciocie za każdym razem je przynoszą i powoli zaczyna brakować na nie miejsca. Ja znalazłam na to świetny sposób, raz segregacja co jakiś czas, a dwa kupiłam w Jagodowym Kocie świetną skrzynię na zabawki i na dodatek udało mi sie kupić z imieniem naszej córki. To naprawdę dobre rozwiązanie, a w dodatku ciekawa ozdoba, w ogóle mają ciekawe rzeczy, a i na bloga chętnie zaglądam.
iza72