Automatyka do bram - z naszego doświadczenia
Re: Automatyka do bram - z naszego doświadczenia
Ja polecam firmę keyautomation, korzystam z ich automatyki już 3 lata i żadnej awarii.
Ja mam u siebie bramę wjazdową z automatyką NICE i nie narzekam. Zdecydowałem się na ofertę firmy http://www.stalex-czaplinek.pl/ z polecenia kolegi. Bramę wykonali na specjalne zamówienie i sprawdzili się jako solidni fachowcy,bo wszystko działa jak należy.
Nie zgadzam się z robertem że znalezienie producenta, u ktorego dostaniesz zarowno brame, jak i naped. Ja np mam napęd od keyautomation.it/pol i jest nie zawodna. Wystarczy po prostu dobrać napęd do wagi bramy.
-
maciejkubiak1991
- Początkujący

Mimo wszystko jeśli jest możliwość to lepiej dobierać producenta u którego dostaniesz zarówno bramę i napęd bo łatwiej wtedy z postępowaniami posprzedażowymi wszystko załatwisz u jednej firmy. A nie coś się stanie z napędem, to Ci od napędu zaczną zwalać na producenta bramy i tak dalej. Wracając do wątku ja polecam firmy FAAC i NICE, miałem okazję przerobić i jednych i drugich i wypadli dość podobnie różnica jedynie cen poszczególnych produktów. Na tej stronie http://alles-napedy.pl/ można znaleźć porównanie cen obu tych firm. Myślę, że komuś może się to przydać jeśli waha się pomiędzy tymi dwoma firmami.
Człowiek człowiekowi człowiekiem
tak jak
Kiwi kiwi kiwi
lub
Zombie zombie zombie
tak jak
Kiwi kiwi kiwi
lub
Zombie zombie zombie
-
witoldkreska
- Początkujący

...........................
Od 2 lat i paru miesięcy mam zamontowane siłowniki ETM 02 z centralą sterującą firmy Elektrobim. Spisują się bez zarzutów. Jest to dobry sprzęt. Solidny i niezawodny z tego co widzę.
Polecam sprawdzoną firmę z Krakowa BTH Import Stal.
Na rynku od ponad 20 lat.
Posiada najnowocześniejsze maszyny do produkcji bram ze stali nierdzewnej.
Jestem pełna uznania dla ich profesjonalizmu
www.bth.pl
Na rynku od ponad 20 lat.
Posiada najnowocześniejsze maszyny do produkcji bram ze stali nierdzewnej.
Jestem pełna uznania dla ich profesjonalizmu
www.bth.pl
jakie są najlepsze automaty do bram?
-
edek-ledek
- Aktywny

Z automatami jest podobne jak w zasadzie ze wszystkim. Im droższe tym lepsze. Zwolenników i przeciwników danego modelu można nazbierać w zasadzie po równo.
siatki ogrodzeniowe
siatki ogrodzeniowe
Też uważam, że to źle postawione pytanie. Ja wiem, że np. do BFT możesz jak chcesz dołączyć domofon jeśli chcesz, jest system automatycznego otwierania bramy bez przycisku, gdy w pobliżu znajdzie się czujnik itd, itp. Ale wszystko zależy od tego czego potrzebujesz bo jeśli prostego automatu to też możesz dostać z sensowną gwarancją.mila8888 pisze:jakie są najlepsze automaty do bram?
Dobrze napisane. Ja bardzo lubię te nowinki techniczne, które nie tylko po prostu są fajne, ale ułatwiają użytkowanie. Zwracam też jednak uwagę na jakość materiałów, z których siłownik jest zrobiony. Też mam model bft i zobaczcie, kiedyś robiłęm fote, to widać, jakie solidne komponenty są.

[/img]

[/img]
Mogę polecić napędy do bram tej firmy: krysta.com.pl
dobre wykonanie i niskie ceny to świetne połączenie
dobre wykonanie i niskie ceny to świetne połączenie
Tutaj faktycznie warto postawić na ten dobry i mało awaryjny sterownik,inaczej brama może po jakimś czasie zacząć się zacinać,więc postawmy przede wszystkim na jakość. Co do bramy oraz ogrodzenia,to też będziemy w stanie pomóc,właśnie w tym się specjalizujemy:)
-
JoachimKon
- Aktywny

Ogólnie lepiej wybrać dobrą automatykę, bo jak pójdziemy w stronę jak najniższej ceny nie wyrobimy się z ich wymianami. Ja jednak postanowiłem zostawić to doświadczonym osobom z Bram-Bud czyli producenta bram, który nam ją wykonywał. Na obie rzeczy dostaliśmy 24 miesięczną gwarancję i na ten moment po 15 miesiącach jest wszystko ok.
-
MichalBudowniczy
- Superużytkownik

Ja używam napędów firmy Somfy i sprawdzają się bardzo dobrze. Używam ich już od kilku lat i jak dotąd nigdy nie miałem z nimi problemów. W niskiej cenie zamawiałem je z ogrodzenia-stebud.pl.