Styl skandynawski we wnętrzu
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Re: Styl skandynawski we wnętrzu
Też uważam, że styl skandynawski we wnętrzu jest odzwierciedleniem pięknego, eleganckiego wystroju wnętrza. A biel dodaje czystości i przestrzeni.
-
BellaStoria
- Zainteresowany

Z całą pewnością nie można odmówić mu elegancji, natomiast zwróćmy uwagę również na samą kolorystykę bo jeżeli będą to zbyt jasne i monotonne kolory, to w praktyce całe wnętrze szybko nam się znudzi, warto przeplatać je ciekawymi dodatkami i dekoracjami.
Na pewno meblom skandynawskim nie można odmówić elegancji. Sam jestem wielkim miłośnikiem mebli utrzymanych w takiej stylistyce i nawet rozważam zakup produktów tego rodzaju z oferty https://meblezych.pl/ . Wybór jest tutaj bardzo duży, a co więcej oferowane tutaj meble drewniane świetnie się prezentują.
-
adam_krakow
- Aktywny

Moja żona bardzo lubi skandynawski styl. W zasadzie tak mamy prawie urządzony dom. Kropką nad i w naszej śnieżnobiałej kuchni jest lampa milemaison.pl/lampa-wiszaca-flux-yellow-aluro własnie taka. Warto postawić na takie połączenia. Mnie akurat do takich rozwiązań przekonała moja żona.
-
kruchezjabłkami
- Aktywny

Ja też jestem fanką
Jak ktoś jest na kupnie, to polecam zajrzeć tutaj: https://behome.pl/pol_m_Twoj-styl_Skandynawski-689.html - jest w czym wybierać, rozmaite bibeloty mniejsze i większe 
Jeden z piękniejszych styli.
Też bardzo go lubię. Zwłaszcza za przestrzenność jaką daje.
-
e-Rzecznik Śnieżka
- Superużytkownik

- Kontakt:
Wnętrza skandynawskie są jasne, naturalne i funkcjonalne. Przestrzeń tworzona w oparciu o filozofię szczęścia nazwana przez Duńczyków „hygge” ujmuje serca i gusta także mieszkańców środkowej Europy, Azji i obu Ameryk. To styl uniwersalny, ponadczasowy i piękny. Jak stworzyć taką przestrzeń? Tutaj kilka wskazówek:
http://www.sniezka.pl/jak-wybrac-kolor/ ... ych-wnetrz Pozdrawiam serdecznie,
E-rzecznik FFiL Śnieżka
http://www.sniezka.pl/jak-wybrac-kolor/ ... ych-wnetrz Pozdrawiam serdecznie,
E-rzecznik FFiL Śnieżka
fajne dodatki do kuchni takie właśnie w skandynawskim stylu znajdziecie w Duka https://dukapolska.com/tekstylia-i-dekoracje . Fajnie wyposażony sklep
Hej, cześć. Może rzuć okiem na meble na stronie mebel-partner.pl. Trafiłem tutaj przypadkiem, gdzieś mi ich reklama wyskoczyła i tak już zostałem na stronie przez godzinę chyba. Meble mają bardzo estetyczne, w nietuzinkowym wydaniu. Dwa razy stąd kupowałem, w tym raz biurko w bardzo minimalistycznym stylu, które idealnie mi pasuje do gabinetu i z którego jestem bardzo zadowolony.
- Złotowłosa
- Superużytkownik

Wystój skandynawski to absolutnie nie jest wszystko w bieli. W stylu tym dominuje właśnie drewno. Naturalne materiały ! Wiele osób kojarzy styl skandynawski z Ikeą. Ale Ikea to Ikea. Styl skandynawski to zupełnie coś innego.
Możecie sobie sami zobaczyć na czym mniej więcej ten styl polega.
Możecie sobie sami zobaczyć na czym mniej więcej ten styl polega.
Wczoraj właśnie na liliko pisali o stylu skandynawskim
-
Ekspert Porta
- Początkujący

Styl skandynawski we wnętrzu
Witam, podczas tworzenia wnętrza w stylu skandynawskim warto skorzystać z kilku wskazówek, które ułatwią to zadanie i pozwolą dopasować każdy element do spójnej całości. Przede wszystkim prostota, funkcjonalność i przestronność. To główne wyznaczniki stylu skandynawskiego. Aranżacje tego typu charakteryzują jasne barwy - dominuje w nich biel i szarości. Funkcjonalne meble wykonane z drewna takie jak rozsuwane szafy do sufitu, nie tylko podkreślą skandynawski klimat pomieszczenia, ale i stworzą dodatkową przestrzeń na ubrania czy inne rzeczy codziennego użytku. Regał w przypadku mieszkań w bloku, można zastąpić kilkoma półkami, natomiast stolik kawowy, dominujący w katalogach skandynawskich - rozkładanym pięknym stołem.
Pozdrawiam,
Ekspert Porta
Pozdrawiam,
Ekspert Porta
ja tez kocham styl skandynawski <3 póki co, mam białe ściany z cegły ręcznie formowanej vandersanden. wygląda super! teraz poluje na takie surowe meble.
Lubię białe proste meble, takie wyposażenie można dopasować do każdego wnętrza. Najlepiej zdecydować się na meble na wymiar, dzięki temu jest pewność, że wszystko będzie pasować i można zrealizować własny projekt. Firma Estaco robi bardzo fajne meble, także nietypowe, także jak jesteście z okolic Szczecina, to polecam.