Listy wykończeniowe
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Listy wykończeniowe
Planując najważniejsze pomieszczenie w naszym domu, jakim jest salon dużo uwagi poświęcam podłodze i jej wykończeniu. Proszę podpowiedzcie co zastosowaliście na podłogach w swych pokojach dziennych i jaką wybraliście opcję listw wykończeniowych. jest ich tyle na rynku, że się pogubiłam i szukam inspiracji, może Wasze wnętrza mi w tym dopomogą.
-
karolina_61866
- Zainteresowany

Re: Listy wykończeniowe
Zakupiliśmy w drew lux listwy przypodłogowe do całego domu oraz impregnat. Obsługa naprawdę rewelacyjna pod każdym względem. Ceny atrakcyjne i przede wszystkim szybka dostawa, na której na bardzo zależało. Są warci tego, aby robić u nich zakupy.
Kupiliśmy mieszkanie na rynku wtórnym i na podłogach zastaliśmy parkiet dębowy. Postanowiliśmy go odnowić. Poddaliśmy go cyklinowaniu i impregnacji jako ostatnią warstwa zastał nałożony lakier satynowy. Idealnie sprawdza się przy małych dzieciach i psiaku w domu. Wybrałam drewniane listwy w kolorze podłogi, niskie. Dziś bym je zmieniała. Zbyt mocno wtapiają się w podłogę i nie stanowią dla niej kontrastu. Znajomi mają jasną podłogę i ciemną wysoką listwę, fantastycznie taki dobór pasuje do salonu. I w trakcie odświeżenia swego wnętrza na pewno to zmienię.
W Drew Luxie mają bardzo fajny wybór listw. Do mojego wystroju np. bardzo fajnie sprawdziły się listwy z drewna egzotycznego, a mianowicie z merbau. Dodają klimatu i są świetne jakościowo. Bardzo jeszcze podobały mi się te z LEDami, albo zwykłe białe klasyczne 
Zajrzałam na stronę Drew-Lux i muszę przyznać, że mają bardzo fajne ceny oraz duży wybór. Chyba skupię się na wyborze klasycznych białych. Podobają mi się te drewniane lakierowane

jak i te z MDF lakierowane, półmatowe

Nie pomyślałam, żeby listwy kupić przez internet, dlatego proszę podpowiedzcie mi jak wygląda czas realizacji i czy dostawa jest odpowiednio zabezpieczona?

Nie pomyślałam, żeby listwy kupić przez internet, dlatego proszę podpowiedzcie mi jak wygląda czas realizacji i czy dostawa jest odpowiednio zabezpieczona?
Najlepiej chyba zadzwonić bezpośrednio do nich i wypytać. Chyba każdy sklep (a to jest chyba nawet producent) musi podać odpowiednie dane kontaktowe.Lena80 pisze:Zajrzałam na stronę Drew-Lux i muszę przyznać, że mają bardzo fajne ceny oraz duży wybór. Chyba skupię się na wyborze klasycznych białych. Podobają mi się te drewniane lakierowane
Co do samych takich listw to fajnie wyglądają. Tak bardziej elegancko. Ja mam listwy chyba standardowo dobierane pod wzór podłogi. No i mają pewnie ze 3 cm. Może czas zmienić na takie ładne?
jacekb90 masz racje bezpośredni kontakt pozwolił rozwiać wszelkie wątpliwości odnośnie zakupów listw przypodłogowych przez internet. Jest to proces sprawny i błyskawiczny, Otrzymałam również zapewnienie, ze towar jest odpowiednio zabezpieczony na czas transportu. Poczytałam również opinie na ich temat i użytkownicy wypowiadają się o nich w samych superlatywach. Rozwiążę jeszcze dylemat dotyczący, którą listwę wybrać i zamawiam. Podoba mi się to, że nie muszę biegać po sklepach i organizować samej ich dostawy.
Nie wiem co dokładnie cię interesuję, ja słyszałem o firmie styro-gzyms.pl także możesz zerknąć myślę, że coś ci się spodoba.