Jak ustawic piec z podajnikiem?
Moderator: Redakcja e-instalacje.pl
Jak ustawic piec z podajnikiem?
Witam.Posiadam pięć co firmy Krzaczek z podajnikiem na ekogroszek. Piec bardzo dużo spala mi ekogroszku. Proszę o pomoc czy ktoś umie ustawić taki piec żeby dużo mi nie zjadal opału. ? Pozdrawiam
-
Konsultant Viessmann
- Superużytkownik

Re: Jak ustawic piec z podajnikiem?
Witam !Saba13 pisze:Witam.Posiadam pięć co firmy Krzaczek z podajnikiem na ekogroszek. Piec bardzo dużo spala mi ekogroszku. Proszę o pomoc czy ktoś umie ustawić taki piec żeby dużo mi nie zjadal opału. ? Pozdrawiam
W swojej ofercie nie posiadamy kotłów na ekogroszek, jednak technicznie są one zbliżone do kotłów na pelet. Radziłbym sprawdzić ustawioną dawkę paliwa na sterowniku, czy węgiel Ci się przepala czy w popiole jest półprzepalony? Niestety wyregulowanie kotła na groszek z podajnikiem jest częstym problemem użytkowników, ze względu na różną jakość paliwa.
Nie myślałeś może o zmianie źródła ciepła na bardziej ekologiczny, np. na taki jak ten TUTAJ na pelet?
Pozdrawiam !
-
SUSPENSER
- Superużytkownik

- Kontakt:
Jaki masz palnik, sterownik, węgiel, co oznacza spala dużo - ile konkretnie przy jakim domu [najlepiej podstaw jego dane na www.cieplowlasciwie.pl i wklej link do strony z wynikiem], czy węgiel wypala się całkowicie, jak wysoka jest temp. spalin, czy kocioł długo stoi w podtrzymaniu - to na dobry początek.Saba13 pisze:Witam.Posiadam pięć co firmy Krzaczek z podajnikiem na ekogroszek. Piec bardzo dużo spala mi ekogroszku. Proszę o pomoc czy ktoś umie ustawić taki piec żeby dużo mi nie zjadal opału. ? Pozdrawiam
Preferuję kontakt przez @ bo prywatne wiadomości znikają.
Wrzuć fotkę pokazującą jak kocioł jest wpięty do instalacji c.o.