Pracownia w Domu
Moderator: Redakcja e-mieszkanie.pl
Pracownia w Domu
Jak urządzić małą pracownie chemiczną w domu? pomieszczenie 4mx6m , co kupić? jakie strony polecacie?
pomieszczenie 4mx6m , co kupić? jakie strony polecacie? jakie meble, czy możecie jakis plan dać? chodzi mi o pracownię dla mnie i moich uczniów (będą przychodzić do mnie na zaj, dodatkowe oraz na "korki".) , degustorium mobilne (inne są zbyt drogie), jakie Szkło i Urządzenia powinienem kupić? Czym Wyłożyć ścianę , jaką podłogę zastosować?
pomieszczenie 4mx6m , co kupić? jakie strony polecacie? jakie meble, czy możecie jakis plan dać? chodzi mi o pracownię dla mnie i moich uczniów (będą przychodzić do mnie na zaj, dodatkowe oraz na "korki".) , degustorium mobilne (inne są zbyt drogie), jakie Szkło i Urządzenia powinienem kupić? Czym Wyłożyć ścianę , jaką podłogę zastosować?
Re: Pracownia w Domu
Witam.
Naprawdę jesteś chemikiem, taki chaotyczny raptusiewicz... wnioskując po wpisie.
Skoro się znasz na tyle żeby kogoś uczyć chemii to jakieś podstawowe pojecie o wyposażeniu pracowni chemicznej i tym jakie wymagania powinna spełniać powinieneś mieć....
Nie obrażaj się to są tylko moje przemyślenia.
Naprawdę jesteś chemikiem, taki chaotyczny raptusiewicz... wnioskując po wpisie.
Skoro się znasz na tyle żeby kogoś uczyć chemii to jakieś podstawowe pojecie o wyposażeniu pracowni chemicznej i tym jakie wymagania powinna spełniać powinieneś mieć....
Nie obrażaj się to są tylko moje przemyślenia.
-
KamilaMeble
- Zaawansowany

- Kontakt:
Dokładnie tak, warto wcześniej poczytać i mieć pojęcie odnośnie tego jak bezpiecznie wyposażyć i urządzić pracownie chemiczną, tak aby była w pełni zgodna chociażby z wymogami bhp, musisz mieć ten fakt na uwadze.
meble z dostawą do domu.
Czemu nie, masz wtedy wiele możliwości zagodospodarowania wnętrza.
Mój mąż ostatnio budował nową hale dla swojej firmy zajmującą się gazami technicznymi i postanowił wynająć firmę zajmującą się tematyką bhp. Przyjechała miła pani z firmy bhp Poznań Pancernik Zrobiła szkolenie pracownikom wszystko, stworzyła strefy bezpieczeństwa na butle z gazem, sprawdziła całą dokumentacje poprawiła co trzeba, ustawiła facetów do pionu
Polecam gorąco bo taka osoba na prawdę się przydaje 
Szkoda, ze w czasach jak ja chodziłem na korki, to nie pani nie miała domowego laboratorium.
To dobre rozwiazanie ale mysleć o tym trzeba już na etapie projektowania,