Ustawienie pieca duże spieki ekogroszek

Informacje na temat instalacji grzewczych, ogrzewania domu, kotłów CO. Dowiedz się jak ogrzać mieszkanie i jakie wybrać instalacje grzewcze aby rachunki nas nie zaskoczyły.

Moderator: Redakcja e-instalacje.pl

szimano
Początkujący
Początkujący

Ustawienie pieca duże spieki ekogroszek

Post autor: szimano »

Witam mam problem z ustawieniem pieca ze sterownikiem st-40. Nie mogę wyregulowac spalania. Mam bardzo duże spieki i ciężko się ich pozbyć.
Ustawienia sterownika
Czas podawania 10s
Czas przerwy 40 s
Siła dmuchawy 50 %

Wydluzalem czas i dużo to nie dało. Narazie mam duży nadmuchu to trochę pomaga. Ale ogień mam w dolnej części rotorty. A nie mogę za bardzo zwiększyć czas bo przerzucić mi cały Wegiel. Od razu po starcie skleja się Wegiel i bryła siw ciężko to wypalic.

Xellos
Początkujący
Początkujący

Re: Ustawienie pieca duże spieki ekogroszek

Post autor: Xellos »

To może być kwestia opału i samymi ustawieniami cudów możesz nie zdziałać.

SUSPENSER
Superużytkownik
Superużytkownik
Kontakt:

Re: Ustawienie pieca duże spieki ekogroszek

Post autor: SUSPENSER »

szimano pisze:Witam mam problem z ustawieniem pieca ze sterownikiem st-40. Nie mogę wyregulowac spalania. Mam bardzo duże spieki i ciężko się ich pozbyć.
Ustawienia sterownika
Czas podawania 10s
Czas przerwy 40 s
Siła dmuchawy 50 %

Wydluzalem czas i dużo to nie dało. Narazie mam duży nadmuchu to trochę pomaga. Ale ogień mam w dolnej części rotorty. A nie mogę za bardzo zwiększyć czas bo przerzucić mi cały Wegiel. Od razu po starcie skleja się Wegiel i bryła siw ciężko to wypalic.

Jak już Xellos napisał podstawa to paliwo więc napisz z której polskiej kopalni masz węgiel - czyżby Wesoła, Bobrek Bytom ?

Sprawdź szczelność palnika, drożność otworów nadmuchowych i nastaw:

Czas podawania 5s
Czas przerwy 20 s
Siła dmuchawy 50 %
Preferuję kontakt przez @ bo prywatne wiadomości znikają.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Instalacje grzewcze i ogrzewanie domu”