Jestem ciekawa z jakiego materiału wykonywaliscie izolacje przeciwwilgociowa
fundamentów - papy czy folii, prosze o podanie parametrów technicznych tych
materiałów.Jestem na etapie wylewania ław fundamentowych stąd to pytanie.
jaka izolacja? pomózcie!
Moderator: Redakcja e-izolacje.pl
-
T. Brzęczkowski
-
BDB
Szanowna Pani.
Hydroizolację na ławach może Pani wykonać z następujących produktów:
a) papa bitumiczna modyfikowana zgrzewana lub sklejana na złączach,
b) masa polimerowo-bitumiczna na zimno zbrojona siatką szklaną.
Hydroizolację pionową na ścianach fundamentowych z masy polimerowo-bitumicznej zwykłej lub z wypełniaczem.
Hydroizolację poziomą pod posadzką w piwnicy (jeśli jest) wg wariantu a) lub b), ale zawsze z trwałym połączeniem z hydroizolacją ławy.
Bliższe informacje w tym zakresie i dalszych (tarasy, balkony itd) po przyjrzeniu się projektowi.
Hydroizolację na ławach może Pani wykonać z następujących produktów:
a) papa bitumiczna modyfikowana zgrzewana lub sklejana na złączach,
b) masa polimerowo-bitumiczna na zimno zbrojona siatką szklaną.
Hydroizolację pionową na ścianach fundamentowych z masy polimerowo-bitumicznej zwykłej lub z wypełniaczem.
Hydroizolację poziomą pod posadzką w piwnicy (jeśli jest) wg wariantu a) lub b), ale zawsze z trwałym połączeniem z hydroizolacją ławy.
Bliższe informacje w tym zakresie i dalszych (tarasy, balkony itd) po przyjrzeniu się projektowi.
-
Spec
hydroizolacje
ja proponuję Ci izolację systemem PENETRON wszelkie info na www.penetron.pl
-
gosc
wybór produktu do iniekcji
Polecam produkt HUMID-PROTECT firmy NISOTEC, opatentowany i jak dotąd jedyny na świecie biologiczny środek izolujący-ochrona przed działaniem wody i wilgoci, idealny do poziomaj izolacji metodą iniekcji. Produkt nasz jest bezkonkurencyjny w cenie oraz skuteczny w swym działaniu co potwierdzaja wieloletnie badania, toksykologicznie nie budzacy zastrzeżeń, wyprodukowany na bazie biologiczno-roślinnej z mineralnymi dodatkami. Jest to nowośc na polskim rynku, w razie zainteresowania proszę o kontakt w celu uzyskania informacji dotyczących cech produktu, jego przerabiania i stosowania.
Z pozdrowieniami
Dietmar Johannes Krohnfeld
E-mail:nisotec@wp.pl
tel.068/3625502
kom.0693347742
Z pozdrowieniami
Dietmar Johannes Krohnfeld
E-mail:nisotec@wp.pl
tel.068/3625502
kom.0693347742