Hałas w mieszkaniu czy domu może znacząco obniżyć komfort mieszkania. Straty ciepła przekładają się na rachunki za ogrzewanie. Co zrobić, żeby dom był cichy i ciepły? Jak odciąć się od hałasu i płacić mniej za ogrzewanie? Porady znajdziesz tutaj.
Koledzy mam taki problem chciał bym sobie ocieplić zarazem wyciszyć podłogę ale już sam nie wiem czy zastosować wełnę czy styropian oczywiście który będzie się znajdował pod wylewką znajomy fachowiec mówił mi żebym dał 5cm wełny a na to żeby szlichta nie pękała 5cm styropianu jak pojechałem do sklepu to powiedzieli mi że pierwszy raz słyszą o wełnie pod szlichtę więc już sam nie wiem bardzo proszę doradźcie mi co najlepiej zastosować aby dobrze wyciszyć i ocieplić!!!
Proponuję styropian akustyczny. Niedrogie i bardzo dobre rozwiązanie. Jest to styropian o "średniej" gęstości ulegający sprasowaniu po obciążeniu wylewką lub posadzką betonową. Uzyskuje się przez to warstwę o bardzo dobrej izolacyjności akustycznej i cieplnej jak dla styropianu
A jakbyś dziś musiał w namiociku nocować, dla ktorego sam jesteś ogrzewaniem, to gdzie sobie najwięcej styropianu dasz? Czy różni się odbior ciepła w namiocie od domu?